Kontak anahtarının yanına başka anahtar takanlar yandı. Araç sahipleri dikkat

Kontak anahtarının yanına başka anahtar takanlar yandı. Araç sahipleri dikkat

Araç sahiplerinin sıkça yaptığı bir hata, araçlarına ciddi zararlar verebiliyor. Kontak anahtarının yanına başka anahtarlar takmanın riskleri, yapılan son araştırmalarla gün yüzüne çıktı.

Birçok araç sahibi, kontak anahtarını diğer anahtarlarla birlikte kullandığını düşünüyor. Ancak bu alışkanlığın, araç üzerinde önemli olumsuz etkileri bulunuyor.

can-you-sell-a-car-without-the-keys-in-philadelphia.jpgKontak anahtarına ekstra anahtar takmak, ateşleme silindirinin içindeki hassas parçaların zarar görmesine neden olabilir.

Ekstra ağırlık, ateşleme silindiri üzerinde baskı oluşturarak, aracın seyir halindeyken yaşadığı sarsıntılar, dönüşler ve titreşimler nedeniyle bu parçaların aşınmasına yol açar. Bu durum, kontak anahtarının bozulmasına veya kilitlenmesine neden olabilir.

xxl.webpAyrıca, fazla ağırlık anahtarın daha hızlı aşınmasına ve eskimesine yol açarak, aracın çalıştırılmasında sorunlara neden olabilir.

Kontak anahtarına eklenen ağırlık, aracın elektrik aksamında arızalara yol açabilir ve araç bilgisayarıyla iletişimin kesilmesine sebep olabilir.

car-keys-in-hand.jpgBu tür sorunlardan kaçınmak için, kontak anahtarının yanında sadece araç için gerekli anahtarların bulunması tavsiye edilmektedir. Araç sahiplerinin bu uyarılara dikkat etmeleri, aracın performansını korumak adına önemlidir.

İlgili Haberler
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.