Fiyatı açıklandı Özgür Özel'den tepki geldi: 'Bu, üreticiye ihanettir'

Fiyatı açıklandı Özgür Özel'den tepki geldi: 'Bu, üreticiye ihanettir'

CHP Genel Başkanı Özgür Özel, fındık alım fiyatlarına yönelik sert bir eleştiride bulundu.

130 TL olarak açıklanan fındık alım fiyatına tepki gösteren Özel, bu durumun "tamamen bir ihanettir" şeklinde değerlendirdi.

Fındık taban fiyatlarının açıklanmasının ardından üreticiler ve piyasada büyük bir şaşkınlık yaşandı. CHP Genel Başkanı Özgür Özel, fındık üreticilerinin beklentilerini karşılamadığını ve ihanet niteliğinde olduğunu belirtti.

indir-7.jpg

"BU YAPILAN İŞ DÜPEDÜZ KARADENİZ'E İHANETTİR"

Özgür Özel, fındık alım fiyatlarıyla ilgili yaptığı açıklamada, "Fındık fiyatını bir an önce açıklayın dedik. Ancak fiyatlar 133-135 TL olarak belirlendi. Bu, fındık üreticisine ve fındıkla geçimini sağlayan bölge halkına ihanettir" dedi. Özel, fındık maliyetlerinin 165 TL olarak belirlenmesine rağmen, açıklanan fiyatın altında kalmasının adaletsiz olduğunu vurguladı.

Özel, ayrıca, "Bu fiyatlarla insanlar borçlarını ödeyemezler. Fındık üreticisini maliyetin altında bir ücretle çalıştırarak, onları yoksulluk ve açlıkla karşı karşıya bırakıyorsunuz. Bu, Karadeniz'e ve fındık üreticilerine yapılan açık bir ihanet" ifadelerini kullandı.

indir-6.jpg

"TEPKİ GÖSTERMEYE DAVET EDİYORUM"

Özgür Özel, açıklamasında fındık üreticilerine tepkilerini yüksek sesle dile getirmeleri çağrısında bulundu. "Bu fiyatlarla sadece üreticiler değil, fındığın üretildiği kentler de olumsuz etkilenecek. Trabzon'dan Bartın'a kadar tüm esnaflar ve halk bu durumdan zarar görecek" dedi. Özel, üreticilerin bu adaletsizliğe karşı seslerini yükseltmeleri ve haklarını aramaları gerektiğini belirtti.

Özel, mitinglerde ve diğer platformlarda fındık üreticilerinin haklarını savunmaya devam edeceğini ve haksızlık karşısında mücadele edeceklerini vurguladı.

İlgili Haberler
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.