Toplu ulaşıma dev zam! Yeni tarife belli oldu

Toplu ulaşıma dev zam! Yeni tarife belli oldu

Birçok vatandaşı ilgilendiren toplu ulaşım kararı geldi; belediye duyurdu, o ilde artık toplu ulaşıma zamlı tarifeden erişilecek.

Zamlanan her kalem ürün gibi toplu ulaşım da zamlardan nasibini aldı. Gelen zamlar hem öğrencileri hem de diğer vatandaşları sarsacak.

Alınan karar, o il için önemli bir gelişme oldu.

otobus3.jpg

Afyonkarahisar Belediye Meclisi, 1. Başkan Vekili Kemal Demirkırkan başkanlığında toplanarak önemli kararlar aldı. Toplantıda, ağustos ayında düzenlenecek olan Gençlik ve Spor Şöleni kapsamında Parkur Yarışması ve Ayak Tenisi Yarışmaları düzenlenmesi ve bu yarışmalarda dereceye giren ilk üç kişiye her bir yarışma için toplam 20 bin TL ödül verilmesi kararı verildi. Bu etkinlik, gençleri spora teşvik etmeyi ve sporu sevdirmeyi amaçlıyor.

Ayrıca, belediye meclisi, şehirde ikamet eden ihtiyaç sahibi ilkokul, ortaokul ve lise öğrencilere nakdi eğitim yardımı yapılmasını oy birliği ile onayladı. Bu yardım, eğitim gören gençlerin maddi yükünü hafifletmeyi hedefliyor.

TOPLU ULAŞIMA ZAM GELDİ

Son olarak, şehir içi halk otobüsü toplu taşıma ücret tarifelerinin güncellenmesi ile ilgili Plan ve Bütçe Komisyonu'nun raporu görüşüldü. Bu güncelleme, toplu taşıma hizmetlerinin hizmet kalitesini korumak için önem taşıyor.

otobus2.jpg

ÖĞRENCİ 12 TL OLDU

Afyonkarahisar Belediye Meclisi, son toplantısında şehir içi toplu taşıma ücretlerinde bir güncelleme yaparak yeni tarifeleri belirledi. Toplantıda alınan kararlar çerçevesinde, nakit biniş ücreti 15 TL olarak, kartlı biniş ise 14 TL olarak belirlendi. Öğrenciler için özel bir indirim uygulanarak, öğrenci kartı biniş ücreti 12 TL olarak ayarlandı. Ayrıca, abone kart dolum ücreti 900 TL, öğrenci kart dolum ücreti ise 750 TL olarak belirlendi. Aktarma ücreti ise 5 TL olarak oy çokluğu ile kabul edildi.

Diğer önemli bir karar ise, Özbekistan'ın Namangan şehri ile kardeş şehir ilişkisi kurulması ve bu ilişkinin protokolünü yapmak üzere Belediye Başkanı Burcu Köksal’a yetki verilmesi oldu.

İlgili Haberler
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.