UKOME’den karar çıktı! Toplu taşımaya yine zam geldi

UKOME’den karar çıktı! Toplu taşımaya yine zam geldi

UKOME kararıyla toplu ulaşıma zam geldi. Yeni fiyat listesi belli oldu.

Yüksek enflasyon nedeniyle akaryakıt fiyatları peş peşe rekor kırarak tarihi rakamlara ulaştı. Akaryakıttaki artış nedeniyle Türkiye genelinde ulaşıma zam geldi.

Özellikle büyükşehirlere yapılan zamlar vatandaşın üzerindeki ekonomik yükü daha da arttırdı.

Son olarak İstanbul ve Ankara’ya gelen zammın ardından bu kez Samsun’da ulaşıma zam geldi. Samsun’da toplu taşıma ücretlerine yapılacak zam, UKOME toplantısında masaya yatırıldı. Şoförlerin artan maliyetler gerekçesiyle yüzde 50 oranında zam talep ettiği toplantıda, komisyon bu talebi değerlendirdi.

thumbs-b-c-9b6ebd75c3cfb10f7616151ef1c054cc.jpg

Yapılan maliyet hesaplamaları ve araştırmalar doğrultusunda, tramvay, minibüs, taksi dolmuş ve otobüs ücretlerine yüzde 20 oranında zam yapıldı. Ayrıca öğrenci servis ücretlerinde yüzde 40 oranında artışa karar verildi.

TAM KİŞİ ÜCRETİ 20 TL’YE YÜKSELTİLDİ

Alınan karar doğrultusunda, Samsun’un merkez ilçelerindeki 1., 2., 3. ve 4. taksi dolmuş hatlarında tam kişi taşıma ücreti 17 TL’den 20 TL’ye çıkarıldı. Merkez ilçelerdeki diğer toplu taşıma araçlarının ücret tarifeleri de aynı oranda artırıldı.

balikesir-toplu-tasima-aa-1522564.jpg

ONAY BEKLENİYOR

Samsun Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri İlhan Bayram, şoförlerin zam talebinin komisyonda titizlikle incelendiğini ve yeni tarifelerin maliyet ile gider hesaplamalarına dayanarak belirlendiğini ifade etti. Bayram, toplu ulaşım ücretlerine yüzde 20, öğrenci servislerine ise yüzde 40 oranında zam yapıldığını belirtti. Yeni tarifelerin, valilik onayının ardından yürürlüğe girmesi bekleniyor.

İlgili Haberler
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.