Fiyatı yüzde 150 arttı! Ev sahibi ve kiracılar yandı

Fiyatı yüzde 150 arttı! Ev sahibi ve kiracılar yandı

Hem ev sahiplerini, hem de kiracıları yıkacak haber geldi. Fiyatı yüzde 150 arttı.

Son bir yıl içinde site ve apartman aidatlarında büyük bir artış yaşandı. Aidatların artış oranı yüzde 150'yi buldu ve aidatlarını ödeyemeyenlerin sayısında gözle görülür bir artış gözlemleniyor. Uzmanlar, bu sorunun çözülmesi için yasal düzenlemeler yapılması gerektiğini vurguladı.

Cumhuriyet’ten Ali Can Polat’ın haberine göre, yılbaşında birçok site yönetimi aidatlarda ortalama yüzde 58 oranında bir zam gerçekleştirmişti. Temmuz ayında ise ek bir yüzde 22'lik artış yapıldı. 2023'ün Temmuz ayından itibaren toplam zam oranı ise ortalama yüzde 150'ye ulaştı.

corum-en-dusuk-site-aidati-odeyen-ikinci-il-h32270-1d601.webp

Site sakinlerini zorlayan bu zamların yanı sıra şikayetlerde artmaya devem ediyor. Site sakinleri denetimsizlik ve cezasızlık gibi sorunlardan şikâyet ederken, yönetim şirketleri ve dernekleri sektördeki sorunlu aktörlerin temizlenmesini talep ediyor. Tesis Yöneticileri Konfederasyonu'nun Kurucu Başkanı Yahya Sağır, site ve apartman yöneticiliği için belirli bir lisans zorunluluğu getirilmesini önerdi.

ehnoztelse2rw-0zopix7w.webp

Sağır, “50 veya daha fazla daireye sahip apartman ve siteler sadece lisanslı şirketler tarafından yönetilmelidir. Bu şirketler bağımsız denetim şirketleri tarafından denetlenmeli ve yöneticilerin sicil kayıtları tutulmalıdır. Mafyatik unsurların sektöre sızmasının önüne geçilmelidir. Suç işleyen yönetim şirketleri ise devlet memuru gibi yargılanmalıdır" diye konuştu.

İlgili Haberler
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.