5 TL'ye alıyor Bin 800 TL'ye satıyor. Kapış kapış gidiyor

5 TL'ye alıyor Bin 800 TL'ye satıyor. Kapış kapış gidiyor

Samsun'da hediyelik eşya üreticisi 61 yaşındaki Temel Samangül, 5 TL’ye aldığı atık cam şişeleri sanat eserine dönüştürerek Avrupa'da 50 euroya satıyor.

37 yıldır hediyelik eşya üretimi yapan Temel Samangül, son yıllarda yeni bir alana yönelerek atık cam şişeleri sanat eserine dönüştürmeye başladı.

aw259412-08.jpgİçki, sirke ve gazoz gibi cam şişeleri toplayan Samangül, bu şişeleri ören yerlerinin figürleriyle süsleyerek rölyef haline getiriyor. Yerli ve yabancı turistlerin ilgisini çeken bu eserler, iç piyasada turistik yerlerde satılırken, Avrupa'ya ise 50 eurodan ihraç ediliyor.

aw259412-07.jpgTemel Samangül, "Şişeleri 5 TL’ye alıp, Avrupa’da 50 euroya satıyoruz" diyerek, Türkiye'de şişe fiyatlarının alıcılar tarafından yüksek bulunmasına rağmen Avrupa'da kolaylıkla satıldığını belirtti. Samangül, "Yurt dışında şişelerimizi komik bir rakamla satabiliyoruz.

aw259412-06.jpgŞu anda yeterince atık şişe bulamıyorum, bulduklarımı ise en fazla 5-10 TL arasında alıyorum. İşçilik ve emek maliyetlerini de göz önünde bulundurarak, bu şişeleri Avrupa'da 50 euroya satıyoruz, bu da yaklaşık 1.800 TL'ye denk geliyor" dedi.

aw259412-05.jpgSamangül, atık şişelerin en çok İngiltere ve Fransa'da ilgi gördüğünü belirtti. Türkiye'de ise Muğla ve Antalya civarında şişeleri satabildiklerini ifade eden Samangül, "Yurt dışı siparişlerimiz 50 adetten başlayıp, 300 adede kadar çıkabiliyor. Avrupa'da bu şişeleri satın alıp, içine çeşitli şeyler koyarak daha yüksek fiyatlarla satıyorlar.

aw259412-04.jpgAyrıca şişelerin üzerine isim yazma alanı ekliyoruz. Bu, şişelerin Avrupa'da daha anlamlı ve değerli hale gelmesini sağlıyor" şeklinde konuştu.

Türk Lirası bazında yaklaşık 1.800 TL'ye denk gelen şişeler, yerli ve yabancı turistlerin büyük ilgisini çekiyor.

İlgili Haberler
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.