Ünlü otomotiv firması iflas eşiğinde ’29 yıldır faaliyetteydi’

Ünlü otomotiv firması iflas eşiğinde ’29 yıldır faaliyetteydi’

Türkiye'nin önde gelen otomotiv firması iflasın eşiğine geldi.

Türkiye'nin önde gelen otomotiv firmalarından biri olan 07 Uğur Profil A.Ş., küresel ekonomik krizin etkileriyle baş edemeyerek konkordato başvurusunda bulundu. Antalya'da faaliyet gösteren şirket, 16 Temmuz 2024 tarihinde Alanya Asliye Ticaret Mahkemesi'ne yaptığı başvuru ile sektörde şok etkisi yarattı.

Mahkeme, şirketin mali durumunu değerlendirerek 07 Uğur Profil A.Ş.'ye üç aylık geçici mühlet verdi. Bu süreçte şirketin varlıklarının korunması için gerekli tüm tedbirler alınırken, 14 Ekim 2024'te yapılacak duruşma ile şirketin geleceği hakkında net bir karar verilecek.

29-yildir-ticaret-yapan-antalyanin-onde-gelen-sirketi-iflasin-pencesinde-1.jpg

26 YILDIR SEKTÖRDEYDİ

1995'ten beri sektörün önemli oyuncularından biri olan 07 Uğur Profil A.Ş., otomotiv, nakliyat ve inşaat sektörlerinde faaliyet gösteriyordu. Şirket, inovatif çalışma standartlarıyla sektördeki liderliğini korumaya çalışsa da, küresel ekonomik krizin yarattığı olumsuz etkilerden kaçınamadı.

Konkordato komiserleri olarak atanan Av. Merve Çetin, YMMM Sabiha Kılıçoğlu ve İnşaat Mühendisi Orkun Şahin, şirketin yeniden yapılandırılması için çalışmalara başlayacak. Şirketin faaliyetlerinin devam edebilmesi için gerekli olan makineler ve araçlar, hacizlerin devamı kaydıyla alacaklılara teslim edildi.

İlgili Haberler
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.