O tarihte maaşlara eklenecek! Yüzde 50 zam geldi

O tarihte maaşlara eklenecek! Yüzde 50 zam geldi

Maaşlara yüzde 50 zam geldi. O tarihte eklenerek artırılacak.

2024 yılı maaş zamlarıyla ilgili gelişmeler yakından takip edilmeye devam ediyor. Hem emekli hem de memur maaşlarıyla ilgili açıklamalar yapılırken, kamu ve özel sektördeki zam oranları da gündemde yer almaya devam ediyor.

memur15.webp

Belediyeler ve belediye çalışanları arasındaki zam görüşmeleri, özellikle seçimler öncesinde hız kazanmıştı. Seçimlerden sonra ise belediyelerden beklenen haber geldi.

Son olarak, Edirne Belediyesi ile DİSK Genel-İş Sendikası arasında yapılan toplu iş görüşmesinde önemli bir maaş artışı sağlandığı duyuruldu. Edirne Belediyesi işçilerine yapılacak zam oranını yüzde 52 olarak belirledi.

125.webp

EN DÜŞÜK MAAŞ 35 BİN TL OLDU

Edirne Belediyesi ve DİSK Genel-İş Sendikası arasında yapılan anlaşmaya göre, bekar ve çocuksuz personelin en düşük maaşı ise 35 bin TL'ye yükseltildi. Edirne Belediyesi Atatürk Kültür Merkezi'nde gerçekleştirilen görüşmelerde, ekonomik koşullar göz önünde bulundurularak maaş artışına karar verildiği açıklandı.

Belediye yetkilileri, bu artışın işçilerin yaşam standartlarını artıracağını ve memnuniyet sağlayacağını ifade etti. Edirne Belediye Başkanı Filiz Gencan Akın, DİSK Genel-İş Edirne Şubesi Başkanı Seçkin Hasseli ve diğer yetkililerin katıldığı toplantıda, işçilerin alım gücünün artırıldığı vurgulandı. Maaşların bu ay itibariyle hesaplara yatması bekleniyor.

asdasdasdasda.jpg

Başkan Filiz Gencan Akın, yeni protokol ile ilgili, "Edirne Belediyesi ile DİSK Genel-İş Sendikası Edirne Şubesi arasındaki İşçi Maaşları Ek Protokolümüzü imzaladık. Seçim sürecinde yürüttüğümüz mücadeleye, 1 Nisan itibarıyla da devam ederek artan maliyetlere karşı çalışanlarımızı ezdirmiyoruz. Sözümüzü tutmanın haklı gururunu yaşıyor, temmuz ayından geçerli olmak üzere en düşük belediye personeli maaşımızı net 35 bin TL olarak belirledik. Tüm çalışma arkadaşlarıma hayırlı ve uğurlu olsun." ifadelerini kullandı.

maas-2.webp

İlgili Haberler
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.