Sigaraya yine zam geliyor! Tarih belli oldu o fiyata çıkacak

Sigaraya yine zam geliyor! Tarih belli oldu o fiyata çıkacak

Zam yağmuru tüm hızıyla devam ediyor. Sigaraya yine zam geliyor. Tarih belli oldu artık sigaranın paketi o fiyata satılacak.

Sigara tiryakileri için üzücü bir haber geldi. Son ÖTV artışının ardından, sigara fiyatlarına Ağustos ayında yeni bir zam daha göründü. Tekel Bayileri Yardımlaşma Derneği Başkanı Erol Dündar, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, Özel Tüketim Vergisi'ndeki artışların sigara fiyatlarında Ağustos ayında bulunduklarının da devam ettiğini belirtti.

9 TL'LİK BİR ZAM BEKLENİYORDU

Erol Dündar, Temmuz ayında sigara fiyatlarının 8-9 TL'ye yükselmesine karşın, Philip Morris grup fiyatlarına daha düşük bir zam performansının diğer ürünlerin da zamlarını sınırladığını ifade etti.

SİGARAYA 5 TL ZAM GELECEK

Erol Dündar, açıklamasında "Sigara fiyatlarına ortalama 4 ila 5 TL arasında bir zam yapılacak. Bu artış, Ağustos aylarında ilk iki haftada uygulanmaya başlayacak" dedi. Türkiye İstatistik Kurumu'nun (TÜİK) açıkladığı 6 aylık enflasyon verilerinin ardından, dağıtılan içecekler ve sigaraya yansıyan ÖTV oranı yüzde 47,39'a yükselmişti.

İlgili Haberler
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.