Mustafa Sarıgül takibe aldı

Mustafa Sarıgül takibe aldı

Mustafa sosyal medya hesabından geceden beri takip ettiğini söyledi.

Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu (BTK), Instagram’a erişim engeli getirdi. Kararın ardından, CHP Erzincan milletvekili Mustafa Sarıgül'den dikkat çeken açıklamalar geldi.

Sarıgül, Instagram’ın Amerika tarafından kapatıldığını öne sürerek ABD’ye seslendi ve kısıtlamanın derhal kaldırılmasını istedi. Sarıgül ayrıca olayın takipçisi olduğunu söyledi.

Sarıgül, ilk videosunda "Ben Instagram'ı kimin kapattığını çok iyi biliyorum, merak etmeyin. Gündemi de geceden beri takip ediyorum hiçbir endişeniz olmasın olayların gerisinde değil olayların en önündeyiz, merak etmeyin” ifadelerini kullandı.

thumbs-b-c-bb90a2f44abb3c6a05a1f3355975239b.jpg

Daha sonra, Amerika'nın Instagram’ı kapattığını belirterek, “Instagram herkesten her şey beklenirdi ama senden bu beklenmezdi. Amerika, hani insanlar özgürdü ve eşitti? Özgürlük anlayışınız bu mu? Derhal Türkiye’deki Instagram’ı açın” dedi.

INSTAGRAM NEDEN KAPATILDI?

BTK, Instagram'a erişimin "katalog suçlara uymadığı" gerekçesiyle engellendiğini duyurdu. BTK'nın web sitesinde de Instagram'a erişim engeli bilgisi yer aldı. Anayasa Mahkemesi ise, İletişim Başkanlığı’na basın ve ifade özgürlüğüne müdahale yetkisi veren mevzuat hükümlerinin iptal edildiğini açıkladı, ancak bu duyuru kısa süre sonra kaldırıldı. Şu an AYM'nin web sitesine erişim sağlanamıyor.

İletişim Başkanı Fahrettin Altun, Hamas lideri İsmail Haniye'nin ölümünün ardından yaptığı açıklamada, Instagram'ın Haniye ile ilgili paylaşımları engellediğini belirterek, “Haniye'nin şehadeti nedeniyle taziye mesajı paylaşımını engelleyen sosyal medya platformu Instagram'ı şiddetle kınıyorum. Bu açık ve net bir sansür girişimidir” ifadelerini kullanmıştı.

Instagram'ın bu nedenle kapatıldığı iddia edilirken, sosyal medyada Altun'a tepkiler çığ gibi büyüdü.

İlgili Haberler
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.