Christoph Daum hayatını kaybetti: Acı haberi eski milli yıldız duyurdu

Christoph Daum hayatını kaybetti: Acı haberi eski milli yıldız duyurdu

Fenerbahçe, Beşiktaş ve Bursaspor'un eski teknik direktörlerinden Christoph Daum hayatını kaybetti.

Türkiye'de Fenerbahçe, Beşiktaş ve Bursaspor takımlarını yöneten eski teknik direktör Christoph Daum yaşamını yitirdi.
Acı haberi, eski milli futbolcu Ümit Özat sosyal medya hesabından duyurdu. Özat, acı habere ilişkin yaptığı paylaşımda "Hocam Daum'un biraz önce vefat haberini aldım. Ne diyeceğimi bilemiyorum. Bana kattıkların için teşekkür ederim, ruhun şad olsun ışıklar içinde uyu." İfadelerini kullandı.

70 yaşındaki Alman teknik adam Daum, bir süredir akciğer kanseriyle mücadele ediyordu. Türk futbolunun önemli isimlerinden biri olan Daum, kariyerinde birçok başarıya imza atmıştı.

ekran-goruntusu-2024-08-25-021228.png

CHRİSTOPH DAUM KİMDİR?

Christoph Paul Daum, 24 Ekim 1953'te Doğu Almanya'da doğmuştur. Futbol kariyerine 1971 yılında Sportfreunde Hamborn 07 kulübünde başlamış, burada bir sezon boyunca mücadele etmiştir. Ardından, Eintracht Duisburg'da üç yıl oynamış, 1975'te Köln II'ye transfer olmuştur. Köln II'de dikkat çeken başarısı, 1981'de Almanya Amatör Şampiyonu olmalarıdır; ancak, bu şampiyonlukta final maçında yer almamıştır.

Futbolculuk kariyerini 28 yaşında sonlandıran Daum, antrenörlük kariyerinde ise Almanya, Türkiye ve Avusturya'da önemli başarılar elde etmiştir. Türkiye'de Beşiktaş ve Fenerbahçe'yi şampiyon yaparak büyük başarılara imza atmış, son olarak Bursaspor'u çalıştırmıştır.

İlgili Haberler
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.