Çiftçiler dikkat! Hasat ücretleri belli oldu

Çiftçiler dikkat! Hasat ücretleri belli oldu

Ziraat Odası, 2024 yılı hasat dönemi için beklenen ücretlendirme bilgilerini açıkladı.

Didim Ziraat Odası'nın Mayıs ayında düzenlediği meclis toplantısında, bu yıl gerçekleştirilecek hasat sezonu için uygulanacak ücret tarifeleri karara bağlandı. Toplantıda konuşan Ziraat Odası Başkanı Dr. Hilmi Yıldırım, her yıl hasat öncesi yapılan bu düzenlemenin, önceki yılın fiyatları ve komşu illerin ziraat odalarının tarifeleri göz önünde bulundurularak oluşturulduğunu ifade etti.

Yıldırım, ayrıca bu tarifelerin, tarım sektöründeki istikrarı korumak ve çiftçilerin haklarını savunmak adına büyük önem taşıdığını vurguladı. İşte tüm detaylar…

dfcs.jpg

ÜCRET TARİFELERİ BELLİ OLDU

Didim Ziraat Odası, Mayıs ayı toplantısında, yaklaşan hasat sezonu için tarife ücretlerini açıkladı. Başkan Dr. Hilmi Yıldırım, yılın tarifelerini duyururken, biçerdöver kullanımının saat başına 230 Türk Lirası, saman balyalamanın her paket için 20 Türk Lirası ve pamuk çapalama işleminin (dayıbaşı ve nakliye dışında) günlük 700 Türk Lirası olarak belirlendiğini ifade etti.

Yıldırım, bu tarifelerin öneri niteliğinde olduğunu ve olası anlaşmazlıkları önlemek amacıyla konulduğunu belirtti. Ayrıca, çiftçilere bu yıl verimli ve bereketli bir hasat dönemi geçirmeleri dileğinde bulundu.

İlgili Haberler
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.