Çiftçinin maliyeti azalacak

Çiftçinin maliyeti azalacak

Tarım alanlarının daha verimli kullanılması ve çiftçinin tam kapasiteyle ürün alabilmesi için Nilüfer Tarımsal Analiz Laboratuvarı kuruldu. Laboratuvarda yapılacak olan toprak ve bitki analizleri sonucunda çiftçiler, hangi gübreye ne kadar ihtiyacı olduğunu öğrenecek ve böylece girdi maliyetleri azalacak.

Nilüfer Belediyesi’nin, Bursa ULUTEK Teknopark’ta oluşturduğu Nilüfer Tarımsal Analiz Laboratuvarı faaliyete geçti. Laboratuvarda çiftçilerden alınacak toprak ve bitkilerin analizleri yapılacak ve tarımın daha verimli kullanılması sağlanacak. Ayrıca tarımda kullanılan sular da bu merkezde analiz edilebilecek.

Nilüfer Belediye Başkanı Turgay Erdem, “Uludağ Üniversitesi Ziraat Fakültesi ile iki yıl önce bir protokol imzalamıştık ve toprak analizlerini, bölgemizdeki tarımsal alanlardaki toprağın analizini yaptırmıştık. Bunun üzerine ULUTEK Teknopark’ında bir laboratuvar açtık. Orada tarımla ilgili toprak, su ve gıda ürünlerinin laboratuvarlar üzerinden denetimlerini ve analizlerini yapıyoruz. Buradaki amacımız çiftçimizin ürettiği ürünlerin kullanıldığı toprağın suyun derecesi, suyun kalitesi ve o toprağın nasıl bir gübreyle zenginleştirileceği gibi faktörleri analiz ederek, daha iyi ürün almasını sağlamaktır” dedi.

Tarladan alınan toprak laboratuvara getiriliyor. Burada bir takım işlemlerin ardından 2 ila 5 iş günü arasında sonuçlar çiftçiye bildiriliyor.  (İHA)

İlgili Haberler
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.