Çiftçiye büyük destek! Karar onaylandı

Çiftçiye büyük destek! Karar onaylandı

Çiftçilere yönelik destek programı hayata geçirildi. Tüm şartları belli oldu.

Ankara Büyükşehir Belediyesi, başkentteki hayvan yetiştiricilerine yönelik önemli bir destek programını hayata geçirdi. Bu program kapsamında, küçükbaş hayvanların dış parazitlerden arındırılması, et-süt ve yapağı verimlerinin artırılması amacıyla "Küçükbaş Hayvan Yıkama Makinesi" desteği sağlayacak.

Muhtarlık Bilgi Sistemi üzerinden veya muhtarların yazılı talepleri doğrultusunda harekete geçen Ankara Büyükşehir Belediyesi Kırsal Hizmetler Daire Başkanlığı ekipleri, yetiştiricilerin işletmelerine giderek yıkama makinesi kurulumunu gerçekleştirmekte ve temizlik işlemlerini başlatıldı.

Bu makine, basınçlı su ile ilaçlı olarak hayvanların yıkanmasını sağlayarak, parazitlerin uzaklaştırılmasına yardımcı oluyor.

ekran-goruntusu-2024-06-24-084055.pngProje kapsamında bugüne kadar Gölbaşı ilçesi Hacılar Mahallesi'nde 450, Kalecik ilçesi Hacıköy Mahallesi'nde 925 ve Haymana ilçesi Yurtbeyli Mahallesi'nde 586 hayvanın yıkanması gerçekleştirildi. Son olarak Haymana ilçesinde Yaprakbayırı Mahallesi'nde 550 küçükbaş hayvan yıkanmış olup, toplamda 2 bin 511 hayvanın yıkanma işlemi tamamlandı.

Hayvan yetiştiricileri ise bu hizmetten memnuniyetlerini dile getirerek, özellikle yaz aylarında bu tür bir desteğin çok önemli olduğunu vurgulandı. Yaprakbayırı Mahalle Muhtarı Muzaffer Aydoğan, "Makineyle daha kolay yıkıyoruz. Hem su hem zaman tasarrufu sağlıyoruz." şeklinde ifade etti.

İlgili Haberler
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.