Öğretmenlikte şartlar değişti! Bakan Tekin'den flaş açıklama

Öğretmenlikte şartlar değişti! Bakan Tekin'den flaş açıklama

Öğretmenlik Meslek Kanunu'nda köklü değişikliğe gidildi. Artık öğretmenlikte şartlar değişti.

Öğretmenlik Meslek Kanunu'nda yapılması planlanan köklü değişikliklerle ilgili olarak Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin'in açıklamaları, Türkiye'nin öğretmen yetiştirme sürecinde önemli dönüşümlere işaret ediyor. Mevcut düzenlemeye göre, öğretmen adaylarının eğitimi ve atanma süreçleri yeniden düzenlenecek.

227681.jpgÖne çıkan değişiklikler arasında Milli Eğitim Akademisi'nin kurulması bulunuyor. Bu akademi sadece öğretmen adaylarına değil, aynı zamanda mevcut öğretmenlerin hizmet içi eğitimlerinin düzenlenmesine de ev sahipliği yapacak.

Yusuf Tekin, öğretmen yetiştirme sürecindeki mevcut durumu değerlendirerek, lisans eğitimini tamamlayan öğretmen adaylarının pratik eğitim süresinin artırılması gerektiğini vurgulandı.

83-ahhg.webpBu süreçte, dünya genelindeki uygulamaları örnek almak ve metodolojiyi güncellemek ön planda. Taslak, öğretmen adaylarının Milli Eğitim Akademisi'nde teorik ve pratik eğitimden geçirilmesini ve bu süreçten sonra atanmalarını öngörüyor.

Öğretmenlik Meslek Kanunu'nda öngörülen diğer düzenlemeler arasında, öğretmenlerin devamsızlık hakkı ve disiplin cezaları da bulunuyor.

Akademide eğitim gören adayların disiplin kurallarına uymaları, başarılarının ölçülmesi ve eğitim süreçlerindeki performanslarının değerlendirilmesi de belirtiliyor. Ayrıca, eğitimcilere yönelik şiddetin cezalarının artırılması ve sosyal medyada öğrenci görüntülerini paylaşmanın yasaklanması gibi önlemler de taslakta yer alıyor.

İlgili Haberler
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.