yiyeceklerin ömrünü uzatmak için uygulanan saklama tüyoları hem bütçeye katkısı sağlıyor hem de israfı önlüyor.
BAZI MEYVELER DAHA ÇABUK ÇÜRÜYOR
Bazı meyveler buzdolabında saklanmak için diğerlerinden daha dayanıksız olabiliyor. bu durumda meyveye uygun bir saklama yöntemi tercih etmek gerekiyor. Çilek en çok bozulan meyve türlerinden biri olarak biliniyor. Bu sebeple hızlı tüketimine dikkat etmek gerekirken, saklama koşullarını da iyi bilmek gerekiyor.
30 GÜN TAZE KALIYOR
Yazın tabaklardan eksik olmayan bu meyvenin 30 gün boyunca tazeliğini koruduğunun iddia edildiği bir saklama yöntemi son dönemlerde popüler oldu.
Bu yöntem sayesinde çilekler iddia edildiğine göre daha uzun süre taze ve Fresh kalabiliyor çilekleri yıkamadan cam bir kavanoza doldurup ağzını sıkıca kapattıktan sonra buzdolabına kaldırmak çileklerin erken bozulmasının önüne geçiyor üstelik tüketim ömrünü de uzatıyor.