Çin’den dört gözle beklenen otomobil İstanbul’a geldi! Fiyatı belli oldu

Çin’den dört gözle beklenen otomobil İstanbul’a geldi! Fiyatı belli oldu

ÖTV güncellemesi sonrasında Çinli otomobil markaları Türkiye'ye gelmeye devam ediyor. Merakla beklenen araç ise İstanbul'a ulaştı.

ÖTV güncellemesinin ardından, Çin menşeli otomobil markalarının Türkiye pazarına girişi hız kazandı. Bu markalardan biri olan Lynk & Co, İstanbul'daki genel merkezinin otoparkında araçlarını sergilemeye başladı. Şarj edilebilir hibrit otomobillerin ÖTV oranlarındaki değişiklikler, Türkiye'de hangi modellerin bu düzenlemeye tabi olacağı konusunda merak uyandırdı.

Habertürk'ten Yiğitcan Yıldız'ın haberine göre, bu gelişmeler tüketiciler tarafından dikkatle izlenirken, bazı markalar da yeni ÖTV dilimlerine uygun modelleriyle pazara adım atmaya hazırlanıyor. Lynk & Co, bu markalardan biri olarak öne çıkıyor ve plug-in hibrit SUV modeli 01'i önümüzdeki günlerde satışa sunmuş olacak.

lynk-co.webp

FİYATI BELLİ OLDU

Lynk & Co'nun yüzde 30 ÖTV dilimine giren plug-in hibrit SUV modeli 01, Türkiye pazarına giriş yapacak. Bu modelin bataryası dışarıdan şarj edilebilir ve yalnızca elektrikle 75 kilometre menzil sunabiliyor. Ayrıca, otomobilin karbon emisyon değeri 24 g/km olarak belirtiliyor.

Çin'den ithal edilen otomobillere uygulanan yüzde 40 ek gümrük vergisi ve yeni yüzde 30 ÖTV oranları göz önüne alındığında, Lynk & Co 01'in Türkiye'deki satış fiyatının yaklaşık 2.6 milyon TL civarında olması bekleniyor.

İlgili Haberler
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.