TÜİK kira masrafını 5 bin 884 TL’den hesapladı, İlber Ortaylı’dan efsane yanıt geldi

TÜİK kira masrafını 5 bin 884 TL’den hesapladı, İlber Ortaylı’dan efsane yanıt geldi

Enflasyon sepetinde ev kirasını 5 bin 884 TL’den gören TÜİK’e bir tepki de Prof. Dr. İlber Ortaylı’dan geldi.

Türkiye İstatistik Kurumu’nun (TÜİK) tarafından açıklanan enflasyon madde sepetinde kira ücreti 5 bin 884 TL olarak gösterildi.

Konuya ilişkin başlayan tartışmalara tarihçi Prof. Dr. İlber Ortaylı da katıldı. Ortaylı tepkisini kendi üslubuyla "Yok ya beni aptal mı sanıyorsun?" diyerek gösterdi.

Ortaylı, 5 bin 884 TL’ye İstanbul ve Ankara'dan küçük illerde dahi kiralık konut bulmanın mümkün olmadığını söyledi.

Enflasyon ve işsizlik rakamlarının sorulması üzerine ise İlber Hoca, “Hayır hiç güvenilmez, katiyen. TÜİK tarafından oynatılan kalem gerçeği değiştirmiyor. Türk insanı sebzeyi, meyveyi neredeyse taneyle satın alıyor. Ben de taneyle alıyorum. Çoğu insan da alamıyor bile. Gıda yardımında bulunduğumuz insanlar var. Mesela zeytinyağı veriyoruz. Zeytinyağı dahi artık birçok ev için lüks. Kiralar ise korkunç pahalı. Gecekondu mahallelerindeki evlere 15 bin TL istiyorlar.” yanıtını verdi.

“MADDE SEPETİ OLDUĞU YERDE DURUYOR”

Ekonomi Gazetesi yazarı Alaattin Aktaş tarafından TÜİK'in enflasyon madde sepetinini ele alınmasının ardından TÜİK Başkanı Erhan Çetinkaya bir açıklama yapmış ve, “Madde sepeti olduğu yerde duruyor. Madde sepetini gizlemek kimsenin yetkisinde değildir. Yayınlanmayan tablolar madde fiyatlarıdır. Geçmişte açıklanan madde fiyatlarının bir gösterge niteliği yoktur.” ifadelerini kullanmıştı.

İlgili Haberler
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.