Bunu yapan ev sahiplerine acıma yok. 94 bin 622 TL para cezası kesilecek

Bunu yapan ev sahiplerine acıma yok. 94 bin 622 TL para cezası kesilecek

Aydın'ın turistik Didim ilçesinde, ruhsatı ve gerekli belgeleri olmadan günlük kiralama yapanlar için ciddi yaptırımlar devrede.

Didim İlçe Jandarma Komutanlığı, turizm amaçlı kiralanan konutlarda denetimlerini sıkılaştırdı. Yapılan kontrollerde, ruhsatsız olarak günübirlik kiralama yapıldığı tespit edilen 9 kişiye toplamda 851 bin 598 TL idari para cezası kesildi.

Turizm sezonunun yoğun yaşandığı bu dönemde, vatandaşların ve turistlerin güvenliği için yapılan denetimlerde Akbük Mahallesi'nde bulunan evler özel bir önem arz ediyor. Didim İlçe Jandarma Komutanlığı yetkilileri, ruhsatsız olarak kiralanan konutların turizm sektörünü olumsuz etkilediğini ve vergi kaybına neden olduğunu vurgulayarak, bu tür faaliyetlere karşı denetimlerin süreceğini belirtti.

Özellikle günlük kiralık evler için 1 Ocak 2024 tarihinden itibaren yeni düzenlemelerin uygulanmaya başladığı da bildirildi.

Buna göre, konutlarını 100 gün veya daha az süreyle kiralamak isteyen ev sahiplerinin önce binadaki kat maliklerinden izin alması gerekiyor. Ardından Kültür ve Turizm Bakanlığı'na başvurarak Turizm Amaçlı Konut Belgesi'ne sahip olmaları şartı aranıyor.

İlgili Haberler
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.