Tuna Kaya: Sakın satmayın 2 ay içinde rekor kıracak

Tuna Kaya: Sakın satmayın 2 ay içinde rekor kıracak

Ünlü ekonomist Tuna Kaya, rekor için tarihi açıkladı.

Pek çok yatırımcı eldeki birikimi değerlendirmek için farklı yatırım araçlarını tercih ediyor. Geleceğin para birimi olarak gösterilen bitcoin ise son günlerde yüzde 10 düşüş ile 58 bin dolar seviyesine kadar gelmişti. Ancak son yaşanan gelişmeler ile beraber bitcoin 63 bin dolar seviyesinden 68 bin dolar seviyesine sert bir yükseliş yaşadı. Pek çok kripto yatırımcısı ise boğa trendini bekliyor. Ünlü ekonomist Tuna Kaya, rekor için tarihi açıkladı.

BİTCOİNDE SON DURUM

Açıldığı zamanda 1 dolar altında işlem gören bitcoin 73 bin dolara kadar gelerek rekor kırmıştı. Geleceğin yatırım aracı olarak belirtilen bitcoin, son günlerde yaşadığı dalgalanmalar ile yatırımcısını endişelendiriyor. 71 bin dolara kadar gelen bitcoin, ani bir düşüş yaşayarak 58 bin dolara kadar düşmüştü. Bitcoin ise anlık olarak 68 bin dolar seviyesinde işlem görüyor.

bitcoin.jpg

REKOR BEKLERKEN, GÜVEN KIRILDI

Halving dönemine giren bitcoinin kısa sürede rekor kırması bekleniyordu. Bitcoin üretim hızının azaltılması sebebiyle fiyatının yükseleceği belirtiliyor. Bu noktada çoğu uzman kısa sürede rekor kıracağını iddia ediliyor. Ancak son yaşanan hadiseler ile bitcoin tarafında güvenin kırıldığı belirtiliyor.

bitcoinn.jpg

KAYA: 100 BİN DOLARI GÖREBİLİR

Ünlü ekonomist Tuna Kaya, bitcoin tarafında yaşanan gelişmeleri aktarırken analizini açıkladı. Kaya, “Bitcoinde 64 bin 500 bandı çok kritik bir bölgeydi. Önümüzdeki dönemde 72 bin doları test edeceğini gösteriyor. Eylül ayı itibarıyla da 83 bin doları görebiliriz, hatta 100 bin dolarları bile konuşabiliriz” dedi.

İlgili Haberler
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.