Çoğu evde bulunan gizli tehlike! Bir anda bomba gibi patladı

Çoğu evde bulunan gizli tehlike! Bir anda bomba gibi patladı

Ev temizliğinin bir parçası olarak birçok evde bulunan o teknolojik alet, bir anda korku saldı.

Antalya'da bir elektronik tamirhanesinde yaşanan olayda, tamir için bırakılan bir robot süpürge şarj sırasında alev aldı. Durumu fark eden iş yeri sahibi, alev alan süpürgeyi hemen dışarı çıkardı. Ancak süpürge dışarı çıkarıldıktan kısa bir süre sonra şiddetli bir şekilde patladı. Neyse ki, olayda herhangi bir yaralanma meydana gelmedi.

sarja-takili-robot-supurge-bomba-gibi-patladi-17228499133533.jpg

BİR ANDA YANMAYA BAŞLADI

Finike'deki bir elektronik tamir dükkanında yaşanan olay, robot süpürgelerin ne kadar tehlikeli olabileceğini gözler önüne serdi.

Elektronikçi Orhan Çakıroğlu tarafından tamiri yapılan bir robot süpürge, şarja takıldıktan yaklaşık yarım saat sonra alev aldı. Durumu fark eden Çakıroğlu, yanmaya başlayan cihazı dışarı çıkardı. Ancak müdahalelerine rağmen süpürge patladı ve kullanılamaz hale geldi. Olay güvenlik kamerasına yansırken, Çakıroğlu yaşadıklarını şöyle anlattı: “Müşterimizden gelen şarjlı robot süpürgemizin tamirini yaptıktan sonra olumsuz bir hadise yaşadık. Süpürgeyi test ettikten sonra şarja bıraktık. Yaklaşık yarım saat sonra şarjı dolduktan sonra makine bir anda alev alıp yanmaya başladı. Hemen müdahale edip dışarıya attık. İçindeki pilleri yerinden çıkarttık ancak fayda etmedi, patlamaya devam etti.”

sarja-takili-robot-supurge-bomba-gibi-patladi-17228499136382-1.jpg

Çakıroğlu, şarjlı elektronik cihazların sürekli gözetim altında tutulması gerektiğini, evde şarja taktıktan sonra bırakıp gidilmemesi gerektiğini ve özellikle gece şarj edilirken büyük risk oluşturabileceğini vurgulayarak herkesi uyardı.

İlgili Haberler
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.