Cumhur İttifakı ortağı Destici’den ‘asgari ücret’ çıkışı: Zam oranı verdi

Cumhur İttifakı ortağı Destici’den ‘asgari ücret’ çıkışı: Zam oranı verdi

Cumhur İttifakı ortaklarından BBP lideri Mustafa Destici, “Hiç tartışmaya gerek yok” diyerek temmuz ayında asgari ücrete yüzde 25 zam yapılması gerektiğini söyledi.

Cumhur İttifakı ortaklarından Büyük Birlik Partisi (BBP) Genel Başkanı Mustafa Destici, partisinin genel merkezinde düzenlediği haftalık basın toplantısında gündeme ilişkin değerlendirmelerde bulundu.

"ÇARE VERGİLERİ ARTIRMAK DEĞİL"

Ekonominin bugünkü durumunun ve ekonomiye ilişkin tartışmaların yeni olmadığını belirten Destici, “Çözüm veya çare vergileri, harçları vb. artırmak değil. Dolaylı vergileri daha da şişirerek vergi yükünün büyük kısmını düşük gelirlilerin sırtlarına yüklemek hiç olmamalıdır. Yapılması gereken kazancı olup da vergisi alınmayan kalemleri belirleyip onları vergilendirmek. Daha da önemlisi ve adil olanı; yüksek kazanandan yüksek vergi, az kazanandan az vergi, kazancı sadece ailesinin geçimine yetenden ise hiç vergi almamak." diye konuştu.

“EN DÜŞÜK EMEKLİ MAAŞI ASGARİ ÜCRETİN ÜZERİNE ÇIKARTILMALI”

BBP lideri, en düşük emekli maaşının asgari ücretin üzerine çıkartılması gerektiğini söyledi:

“SGK, BAĞ-KUR emeklileri de memur emeklisi düzeyinde zam alsın ve oran yüzde 49,25 olsun dedik. Ocak zammında emekli, memur ve çiftçi tamamı yüzde 49.25 oranında zam aldı. Bunun tersi bir durum var şimdi. Şu anda da SGK, BAĞ-KUR emeklerinin zam oranı yüzde 30 seviyelerinde hesaplanıyor. Memur emeklerinin de yüzde 25 civarında hesaplandı. Biz bu dönemde de ‘memur emeklerimizin zam oranı diğer emeklilerimizden aşağıda kalmasın’ diyoruz. Temmuz’da emekli, memur maaşlarına enflasyon değerlerine göre zam yapılacak. En düşük emekli maaşının asgari ücretin altında olması hiçbir şekilde kabul ve izah edilemez. Acilen asgari ücretin üzerine çıkarılmalıdır.”

“ASGARİ ÜCRETE YÜZDE 25 ZAM YAPILMALI”

Destici ayrıca, temmuz ayında asgari ücrete de yüzde 25 oranında zam yapılması yönünde çağrıda bulundu:

“Asgari ücretin yılda bir kez belirlenmesi enflasyonun bugünkü düzeyinde adaletli değildir. Asgari ücret temmuz ayında muhakkak yenilenmelidir. Temmuz ayında komisyon toplanmalı ve asgari ücret tespit edilmeli. Enflasyon farkı yüzde 25 ise asgari ücrete de yüzde 25 verilmeli ve toplantı kapatılmalıdır. Hiç tartışmaya gerek yok.”

İlgili Haberler
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.