Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz açıkladı: Asgari ücret il il değişecek mi?

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz açıkladı: Asgari ücret il il değişecek mi?

Hayat pahalılığı gündelik yaşamda vatandaşları zorlamaya devam ediyor fiyat etiketlerinde yaşanan dalgalanmalar, vatandaşın asgari ücretin geçim sıkıntısını giderecek miktarda olmasına yönelik beklentilerini arttırıyor.2025 yılının Ocak ayında açıklanacak zam oranı milyonlarca çalışan tarafından merak ediliyor. Bu kapsamda Cumhurbaşkanlığı’ndan konuyla ilgili güncel bir açıklama geldi.


Ocak ayında belirlenecek olan rakam, sektör fark etmeksizin çalışanlar ve emekliler için büyük önem taşıyor. Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz’dan bu kapsamda bir açıklama geldi.

asgari-001.jpg

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz, bugün TBMM'de sunacağı 2025 yılı bütçesinin "fiyat istikrarını destekleyen, tasarruflu bir yapı öngören, 'istikrar ve rehabilitasyon' bütçesi" olduğunu belirtti. Sabah'a açıklamalarda bulunan Cevdet Yılmaz, milyonlarca kişinin merak ettiği soruyu da yanıtsız bırakmadı Yeni asgari ücret için açıklamalarda bulunan Cumhurbaşkanı Yardımcısı Yılmaz il bazındaki farklı satın alma gücü olduğunun altını çizdi.

''MÜZAKERELER SONUCUNDA ŞEKİLLENECEK''

c.jpg


Bütçede ücretlerle ilgili artış oranı konulmadığını da belirten Yılmaz, "Memurlarla ilgili süreç belli kurala bağlanmış, toplu sözleşme çerçevesinde işliyor. Asıl merak edilen konu asgari emekli ücreti. Geldiğimiz noktada 12 bin 500 TL'ye çıkarıldı. Asgari ücret kamunun tek başına belirlediği ücret değil. Üçlü mekanizma var. Metropollerde özellikle soruyorum 'Ne kadar ücret veriyorsunuz?' diye. Genelde asgari ücretin üzerinde bir noktaya gelmiş durumda" şeklinde konuştu. Bununla birlikte 2025 yılı asgari ücreti ile ilgili olarak da; ‘’Buradaki süreç müzakereler sonucunda şekillenecek. İl bazında farklı satın alma gücü olduğunu söyleyebiliriz. ifadelerini kullandı.


Yılmaz, sürece ilişkin, ‘’ Yılsonunda müzakereler yapılacak, onun sonucunda şekillenecek. Hem reel ekonominin durumu hem sosyal dengeler hem de tarafların beklentileri görülerek denge içinde bir yaklaşım olacak" dedi.

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.