Dağ tepelerinden elleri ile topluyor, 50 liradan satıyor! Şekere kabızlığa birebir

Dağ tepelerinden elleri ile topluyor, 50 liradan satıyor! Şekere kabızlığa birebir

Kahramanmaraş'ta bir vatandaş, eşeği ile birlikte tırmandığı Binboğa Dağlarından çiriş toplayarak hayatını kazanıyor.

Kahramanmaraş'ın Afşin ilçesinde 2950 metre yükseklikte ki Binboğa Dağı'na çıkarak çiriş adı verilen bitkileri topladığını anlatan Cuma Dal, çirişleri toplamak için katırların eşeklerin üzerinde dağın yüksek tepelerine çıktıklarını, burada topladıkları bitkileri getirerek pazarlarda vatandaşlara sattıklarını söyledi.

ciris2.jpg

Çiriş toplamanın doğalarda zorlu bir yolculuk gerektiğini vurgulayan Cuma Dal, ancak sattıklarında geçimlerini sağlayabildiklerini anlattı. Çiriş'in saymakla bitmeyen faydaları oldu

ciris1.jpg

Çirişin sadece Afşin'de Binboğa Dağlarında yetiştiğine dikkat çeken Cuma Dal, bu nedenle günün erken saatlerinde katır ve eşeklerle yola çıkarak dağa tırmandıklarını söyledi. Çirişin sadece karın bittiği kesimlerde çıktığı için buraları dolaştıklarını aktardı.

ciris5.jpg

Kabızlık başta olmak üzere şeker hastalığına da iyi geldiği bilinen Çirişe ilginin giderek arttığını söyleyen Cuma Dal, gelen vatandaşların kilo kilo aldığını bu yılın satışlarının ise çok iyi olduğunu belirtti.

Çirişin faydalarının duyulması ile birlikte ilginin arttığını anlatan Dal, özellikle börek yapmak için vatandaşların çiriş aradığını, bunca da fazlaca aldığını söyledi. Mustafa Dal bu yıl çirişin kilosunu 50 liradan sattıklarını, diğer yörelerden gelen vatandaşlara ise çiriş tattıklarını anlattı.

İlgili Haberler
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.