Damacana suya dev zam

Damacana suya dev zam

İstanbul'da damacana suya zam geldi.

İstanbul'da 19 litre damacana su fiyatları, son 8 ayda yüzde 50'nin üzerinde artarak 140 TL'ye kadar yükseldi. Artan fiyatlar, vatandaşları ekonomik olarak zor durumda bırakırken, sektörde yeni bir tartışma patlak verdi.

BAKANLIK'TAN YENİ DÜZENLEME

Ticaret Bakanlığı, İstanbul’daki su satıcıları için yeni bir fiyat tarifesi belirledi. Bu tarifeye göre, 19 litrelik damacana suyun fiyatı 90 TL, 0.5 litre pet şişe suyun fiyatı ise 4.5 TL olarak belirlendi. Ancak, bu düzenleme Ambalajlı Su Üreticileri Derneği tarafından kabul edilmedi.

i-91.webp

ÜRETİCİLERDEN TEPKİ

Ambalajlı Su Üreticileri Derneği Başkanı Yaşabey Kalebaşı, dernek üyelerinin esnaf odalarına kayıtlı olmadığını ve bu nedenle belirlenen fiyat tarifelerine uymak zorunda olmadıklarını açıkladı. Kalebaşı, üretim ve lojistik maliyetlerinin firmalar arasında büyük farklılıklar gösterdiğini ve bu yüzden fiyat farklılıklarının ortaya çıktığını belirtti.

i-90.webp

ESNAF ODASINDAN CEVAP

Esnaf odası başkanı Ahmet Turan Kaya ise, belirlenen fiyat tarifesinin valilik, büyükşehir belediyesi ve Ticaret Bakanlığı tarafından onaylandığını vurgulayarak, “Oda üyesi olsun olmasın, herkes bu fiyatlara uymak zorundadır. Büyükşehir belediye başkanı ile görüştük, ilçe belediyelerine yazılar yazıldı ve zabıtalar fiyat denetimlerine başladı. Tüketiciler de tarifeye uymayanları bakanlığa şikayet edebilirler” dedi. Kaya, su fiyatlarındaki farklılıkların nedenini sorgulayarak, “Taşıma maliyeti su fiyatındaki farkı açıklayamaz. Erzurum'da bir kola ile İstanbul'da aynı fiyat. Su neden farklı fiyatlanıyor?” diye ekledi.

İlgili Haberler
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.