Türk ilaç devlerine büyük ceza: Nedeni ağızları açık bıraktı!

Türk ilaç devlerine büyük ceza: Nedeni ağızları açık bıraktı!

Rekabet Kurumu, iki Türk ilaç devine toplam 186 milyon lira ceza kesti.

Rekabet Kurumu'nun internet sitesinde yayımlanan duyuruya göre, Bilim İlaç Sanayii ve Ticaret AŞ ile Drogsan İlaçları Sanayi ve Ticaret AŞ'ye yönelik yürütülen soruşturmanın sonuçları açıklandı.

1113.jpg

Bu firmalar, rekabet kurallarını ihlal edip etmediklerinin belirlenmesi amacıyla yürütülen soruşturma çerçevesinde uzlaşma tekliflerini sundular. Kurul, incelemeler sonucunda, söz konusu firmaların iş gücü piyasasında birbirlerinin çalışanlarını işe almamaya yönelik centilmenlik anlaşmaları yaptıkları ve bu şekilde Rekabetin Korunması Hakkında Kanun'u ihlal ettikleri gerekçesiyle Bilim İlaç'a 155 milyon 488 bin 332 lira, Drogsan İlaç'a ise 30 milyon 593 bin 234 lira idari para cezası uygulanmasına karar verdi. Soruşturma, bu firmalar için uzlaşma ile sonlandırıldı.

Bunun yanı sıra, Kurul aynı soruşturma kapsamında daha önce GlaxoSmithKline İlaç Sanayi ve Ticaret AŞ'ye 33 milyon 321 bin 564 lira, Abdi İbrahim İlaç Sanayi ve Ticaret AŞ'ye ise 184 milyon 363 bin 976 lira idari para cezası uygulamış ve bu firmalar için de soruşturmayı uzlaşma ile sonlandırmıştı.

İlgili Haberler
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.