Mcdonald’s’ın Instagram hesabı ele geçirildi: Hackerler ilk olarak bunu yaptı

Mcdonald’s’ın Instagram hesabı ele geçirildi: Hackerler ilk olarak bunu yaptı

Dünyaca ünlü fast food zinciri McDonald's’ın Instagram hesabı hacklendi. Hackerlar hesabı ele geçirdikten sonra yaptıkları ağızları açık bıraktı.

Ünlü fast food zinciri McDonald's'ın Instagram hesabı, hackerlar tarafından ele geçirildi ve bu olay ciddi bir yankı uyandırdı. Hackerlar, hesabı kullanarak Solana blockchain'inde çıkarılan GRIMACE adlı bir meme token'ını tanıttılar. Bu tanıtımın ardından token'ın piyasa değeri kısa sürede 100 bin dolardan 20 milyon dolara kadar yükseldi. Ancak hesabın hacklendiği anlaşılınca, kullanıcılar token'ı hızla satmaya başladı ve değeri 1 milyon dolara geriledi.

Hackerlar, McDonald's'ın Instagram biyografisine "Solana'daki 700.000 dolar için teşekkürler" yazısını ekledi. Ayrıca biyografide hem Afrika kökenlilere yönelik aşağılayıcı bir ifade hem de Hindistan bayrağı yer aldı.

McDonald's tarafından konuya ilişkin henüz resmi bir açıklama yapılmadı. Ancak The US Sun'a konuşan bir yetkili durumun farkında olduklarını ve özür dilediklerini belirtti. Yetkili konuya ilişkin yaptığı açıklamda “Sosyal medya hesabımızda yaşanan bu münferit olayın farkındayız ve sorunu çözdük. Paylaşılan saldırgan içerik nedeniyle takipçilerimizden özür dileriz” ifadelerini kullandı.

İlgili Haberler
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.