Gram altın yatırımcıları dikkat! Selçuk Geçer rekoru açıkladı

Gram altın yatırımcıları dikkat! Selçuk Geçer rekoru açıkladı

Selçuk Geçer, gram altına ilişkin rekor rakamı tarih vererek açıkladı.

Milyonlarca yatırımcı elindeki varlıkları değerlendirmek için farklı yatırım araçlarına yöneliyor. Onlardan biri ise son günlerde büyük artış gösteren gram altın oldu. 2 bin 492 TL’yi gören gram altın 1 ayda 200 TL üzerinde bir yükselme ile 2 bin 730 TL bandına geldi. Gram altının geleceği şimdiden merak edilmeye başlandı. Ünlü ekonomist Selçuk Geçer, gram altına ilişkin rekor rakamı tarih vererek açıkladı.

FED’İN FAİZ MESAJI PİYASADA YÜKSELİŞİ TETİKLEDİ

Geçtiğimiz hafta piyasalarda yaşanan düşüş yerini rekor artışa bıraktı. Düşüşün en temel sebebi FED tarafından faiz sinyalinin verilmemesi olmuştu. Son FED toplantısında güvercin mesajın verilmesi ve piyasa anketlerinde faiz indiriminin geleceği açıklamaları yükselişi tetikledi. Piyasada yaşanan yükseliş yatırımcıları sevindirdi.

dolar-tl-2.jpg

DOLAR VE ALTIN REKOR KIRDI

Dolar TL 32 TL seyrini 2 ayın ardından 33,93 seviyesine çıktı. Gram altın ise 1 ayda 200 TL üzerinde bir artış göstererek 2 bin 730 TL bandına yükseldi. Gram altında yaşanan sert yükseliş sonrasında geleceği hakkında şimdiden merak edilmeye başlandı. Ünlü ekonomist Selçuk Geçer, gram altına ilişkin rekor artışı açıkladı.

dolar-6.jpg

GEÇER: 8 İLE 9 BİN LİRALARIN ÜZERİNİ GÖRECEĞİZ

Geçer, carry trade yatırımcılarının Türkiye’den çıkması ile birlikte gerçekleşecek senaryoda neler olacağını açıkladı. Geçer “Biz o zaman gram altında önce 3 bin liraların üzerini sonra 5 bin liraların üzerini göreceğiz. Sonrasında 8 ile 9 bin liraların üzerini göreceğiz. Bugünkü altın fiyatının 3 katını belki 4 katını görmek zorunda kalacağız” dedi.

İlgili Haberler
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.