Giyim devi kepenkleri indiriyor: Türkiye'de yüzlerce mağazası bulunuyor

Giyim devi kepenkleri indiriyor: Türkiye'de yüzlerce mağazası bulunuyor

Giyim sektörünün önemli isimlerinden H&M, farklı markaların indirimli ürünlerini sunan Afound markasını bu yılın sonunda kapatacağını duyurdu.

Giyim sektörünün önde gelen firmalarından H&M, indirimli ürünler satan Afound isimli outlet mağazasını 2024 sonunda kapatacağını açıkladı.

Şirket, kararın ardında yatan nedeni ise müşterilerin markaların kendi satış kanallarını tercih etme eğilimi olarak açıkladı.

hmm.jpg

Çeşitli markaların indirimli ürünlerini sunmak amacıyla 2018 yılında faaliyetlerine start veren Afound, ilk olarak açtığı mağazalar aracılığıyla hizmet vermeye başlamış, zamanla stratejisini değiştirerek çevrimiçi satışlara yönelmişti.

Fakat Almanya, Hollanda, Danimarka ve İsveç gibi Avrupa ülkelerinde faaliyet gösteren Afound, müşteri beklentileri karşılanamadığı için kapanma kararı almak zorunda kaldı.

af.jpg

H&M’den yapılan açıklamada, “Afound’un mevcut konumunu değerlendirirken, kısmen markaların müşteri ilişkilerini daha da güçlendirmek için satış için giderek daha fazla kendi kanallarını kullanmayı tercih etmeleri nedeniyle yeterli talep görmüyoruz” açıklamasını yaptı.

İlgili Haberler
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.