Yargıtay 3. Ceza Dairesi, 2022 yılında vefat eden Mustafa Şevki Kavurmacı ve İBB eski Başkanı Kadir Topbaş'ın da damadı olan Ömer Faruk Kavurmacı hakkında terör örgütü üyeliğinden verilen cezalar ile ailenin yönettiği Aydınlı Grup bünyesindeki 12 şirket hakkındaki gündeme bomba gibi düşen kararını verdi.
Aydınlı Grup'taki 12 şirketin bütün olarak müsaderesinin yasal olarak mümkün ve gerekli olduğu vurgulanarak tüm şirketlerin Devlet Hazine’sine devredilmesi yönünde karar verildi.
Sabah’tan Halit Turan’ın haberine göre, şirketin silahlı terör örgütünün Türkiye içerisinde ve yurt dışında en önemli finans kaynaklarından biri haline geldiği, örgütün amaç ve faaliyetleri doğrultusunda hareket ettiği, bu yönde odak haline geldiği, terör örgütlerinin devamlılığını sağlamaya yönelik finansal destek çabalarının bulunduğu ve örgütün kontrolüne girdiğinin anlaşıldığı da belirtildi.
CEZALARIN ONAMASI BEKLENİYOR
İstinaf mahkemesinin cezaları onamasının ardından temyiz edilen dosya Yargıtay 3. Ceza Dairesi'ne geldi. Şirketlerde örgüte yapılan yardımların nakdi, ayni, doğrudan ve dolaylı bağışlar olmak üzere kategorize edildiği, yapılan yardım ve bağışların "bağış, burs, zekat, hayır, kurban" gibi açıklamalarla yapıldığı, işlemlerin farklı yöntemlerle gerçekleştirildiği, bu yöntemlerin şirketin ortaklar hesabının kullanılması, şirkette çalışan personellerin kullanılması, şirketin mal ve hizmet tedarik ettiği şirketlerden veya üçüncü kişilerden toplandığı belirtilerek bağış ve yardımların Bank Asya'da açılan bir hesaba yönlendirildiği belirtildi. Yaklaşık 2.5 milyon adet Bank Asya hissesi olan Aydınlı Hazır Giyim San. ve Tic. A.Ş'nin A grubu hisse senetlerinin, imtiyazlı hisse senetleri olduğu, Mustafa Şevki Kavurmacı'nın 1997-2009 yılları arasında Bank Asya'da yönetim ve denetleme kurulu üyeliği yaptığı ve Bank Asya'da hesap açan ilk kişilerden olup hesap numarasının 7 olduğu kaydedildi.