Zara Türkiye'den çekiliyor mu? Nike'tan sonra sıra Zara'da mı?

Zara Türkiye'den çekiliyor mu? Nike'tan sonra sıra Zara'da mı?

e-Ticarete getirilen kota sonrası Nike Türkiye internet satışlarını kapatırken bu kez de Zara için flaş iddia ortaya atıldı. bir diğer dev perakende grubu için dikkat çeken bir iddia ortaya atıldı.

Zara, Massimo Dutti, Pull&Beer, Oysho ve Bershka'yı bünyesinde bulunduran İspanyol perakende grubu Inditex, ‘Türkiye’den gidiyorlar’ iddiaları gündeme bomba gibi düştü.

İspanya merkezli dünyanın en büyük hazır giyim perakende grubu Inditex, Türkiye’den ayrılacağına dair çıkan söylentilerin aksine, Türkiye’deki varlığını sürdüreceğini ve bu ülkede kalıcı olduğunu açıkladı. Inditex Türkiye yetkilileri, küçük bir gazeteci grubuyla gerçekleştirdikleri toplantıda, Türkiye’nin Inditex için stratejik bir öneme sahip olduğunu vurguladı.

Yetkililer, Türkiye’nin güçlü üretim altyapısı sayesinde Inditex’in en önemli tedarikçileri arasında yer aldığını ve pandemi sürecinden bu yana Türkiye’den yapılan alımların arttığını belirttiler. Bu iş birliğinin güçlenerek devam edeceğini ifade eden yetkililer, Türkiye’nin Inditex için vazgeçilmez bir üretim merkezi olduğunu söyledi.

Toplantıda verilen bilgilere göre, Inditex Türkiye’de 186 doğrudan tedarikçi ile çalışıyor ve bu tedarikçilere bağlı 847 fabrika bulunuyor. Ayrıca dolaylı olarak ilişkili olan 758 fabrika da Inditex için üretim yapıyor. Türkiye’deki bu üretim tesislerinde toplamda 330 bin 926 kişi istihdam ediliyor.

Yetkililer, Türkiye’nin Inditex’in üçüncü en büyük tedarikçisi olduğunu, sadece Çin ve Fas’ın bu sıralamada Türkiye’nin önünde yer aldığını belirttiler. Türkiye’de üretilen ürünlerin İspanya’daki merkezlerine ihraç edilerek buradan dünyanın dört bir yanındaki mağazalara dağıtıldığını da eklediler.

İlgili Haberler
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.