İnternet alışverişinde bunu yapan yandı. Bakanlık devrede ceza kesilecek

İnternet alışverişinde bunu yapan yandı. Bakanlık devrede ceza kesilecek

İnternet alışverişinde uygulanacak cezalar belli oldu. Ticaret Bakanlığı devreye girdi.

İnternet üzerinden yapılan alışverişlerde firmalara uygulanacak cezalar netleşti. Ticaret Bakanlığı, son dönemde artan sipariş iptalleriyle ilgili şikayetlere karşı harekete geçti ve bu tür davranışlarda bulunan e-ticaret firmalarına idari para cezası verilmesinin önünü açtı. Özellikle stok durumu ve fiyat geçerlilik süresi gibi bilgilerin eksik veya yanlış sunulması nedeniyle tüketicilerin yanıltılmasına sebep olan firmalar ciddi yaptırımlarla karşı karşıya kalacak.

Tüketici Konfederasyonu (TÜKONFED) Başkanvekili İbrahim Güllü, e-ticaretin yaygınlaşmasıyla birlikte bu tür şikayetlerin arttığını ifade ederek, firmaların stokta olmayan ürünleri satışa sunmamaları gerektiğini belirtti. Güllü, stok durumu güncel olmayan ürünlerin otomatik olarak satıştan kaldırılmasının büyük önem taşıdığını vurguladı.

Tüketiciler, böyle durumlarla karşılaştıklarında Ticaret Bakanlığı'na şikayette bulunabilecekleri gibi, ödemelerini geri almak için Tüketici Hakem Heyeti'ne başvurabilecekler. Alınan bu önlemler, tüketici haklarının korunması ve e-ticaret ortamında adil bir ticaretin sağlanmasını hedefliyor.

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.