Nike Türkiye'deki satışlarını durdurdu

Nike Türkiye'deki satışlarını durdurdu

Nike Türkiye'deki online satışlarını durdurdu.

Dünyaca ünlü spor giyim markası Nike, Türkiye'deki online satışlarını askıya aldı. Yurt dışından gelen ürünlere getirilen yeni vergi düzenlemeleri nedeniyle, Nike, müşterilerine sorunsuz bir alışveriş deneyimi sunamayacağını belirterek bu kararı aldı.

Nike Türkiye web sitesine giren kullanıcılar, alışveriş yapamadıklarına dair uyarılarla karşılaştı. Şirket, 4458 sayılı Gümrük Kanunu'ndaki yeni düzenlemelerin bu kararda etkili olduğunu açıkladı.

19002171-728xauto.webp

Yeni düzenlemeyle birlikte, yurt dışından kargo ile gümrüksüz alışveriş sınırı 150 Euro'dan 30 Euro'ya düşürüldü.

Nike yetkilileri, Türkiye'deki gümrük mevzuatındaki değişikliklerin tüketici alışveriş deneyimine olan etkisini incelemeye devam edeceklerini belirtti.

Şirket, bu süreçte müşterilerinin siparişlerinin zamanında ve sorunsuz bir şekilde teslim edilmesini garanti edemediği için online satışları geçici olarak durdurma kararı aldığını açıkladı.

Nike'ın web sitesinden yapılan açıklama ise şu şekilde;

"Türkiye gümrük mevzuatında yapılan son değişikliklerin Türkiye’deki tüketicilerimizin alışveriş deneyimine etkisini incelemeye devam ediyoruz. Bu süreçte Nike olarak tüketicilerimize siparişlerinin sorunsuz bir şekilde ve zamanında ulaşmasını garanti edemediğimiz için maalesef Türkiye’den verilen online siparişleri şu an için askıya almak durumundayız"

640xauto-5.webp

İlgili Haberler
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.