Moda devi mağazalarını tek tek kapatıyor. 1.300 çalışan işsiz kalacak

Moda devi mağazalarını tek tek kapatıyor. 1.300 çalışan işsiz kalacak

Moda grubu Esprit, 56 mağazasını yıl sonuna kadar kapatma kararı aldı.

Bu adım, yaklaşık 1.300 çalışanın işini kaybetmesine neden olacak. Almanya’daki iflas eden Avrupa şirketinin marka hakları İngiliz finans yatırımcısı Alteri’ye satılacak.

Esprit, satın alma fiyatı hakkında detay vermekten kaçındı. Ancak, şirketlerin tasfiye edilmesi ve mevcut ürünlerin mağazalarda satılması planlanıyor. Alteri, finansal yatırımcı olarak sadece operasyonel işleri devralacak, bu nedenle mağazalar ve çalışanlar bu devralma kapsamına girmeyecek. Esprit’in Almanya’daki mağazaları ve Ratingen’deki merkez ofisi kapatılacak.

a7abd93a-adaf-4f39-be80-5cd4b3c7b89b-rw-1920.jpgEsprit, bir marka olarak gelecekte de varlığını sürdürmeye devam edecek. Ancak, Almanya’daki üretim ve satış süreçlerinin nasıl işleyeceği henüz netlik kazanmadı. Alteri ayrıca, Street One ve Cecil markalarının sahibi olan CBR Fashion şirketini de kontrol ediyor.

Esprit Europe GmbH ve moda grubunun diğer altı şirketi, Mayıs ayında öz yönetim altında iflas başvurusunda bulunmuştu. İflas davası 1 Ağustos tarihinde Düsseldorf Yerel Mahkemesi tarafından açıldı. Esprit Europe GmbH, Almanya, Fransa, Belçika, Avusturya, İskandinav ülkeleri, Polonya ve İngiltere’deki ana şirket olarak faaliyet gösteriyor.

giyim-magaza-raflari-800x400.pngEsprit, dünya genelinde yaklaşık 40 ülkede faaliyet göstermekte. Avrupa dışındaki işletmeler iflastan etkilenmeyecek. Grubun ana şirketi Esprit Holding’in merkezi Hong Kong’da bulunuyor. Almanya, Esprit için stratejik bir pazar olup, 2020 yılında da benzer bir kriz yaşanmış ve bu dönemde Almanya’daki yaklaşık 50 mağaza kapatılmış, 1.100 kişi işten çıkarılmıştı.

İlgili Haberler
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.