Deprem bölgesinde öğrenciler için LGS ve YKS kursları

Deprem bölgesinde öğrenciler için LGS ve YKS kursları

Millî Eğitim Bakanlığı tarafından deprem felaketinin yaşandığı illerde LGS ve YKS'ye girecek öğrencilerin sınavlara hazırlık sürecine destek olmak için 761 DYK noktası oluşturuldu.

Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer, deprem felaketinin yaşandığı illerde LGS ve YKS''ye girecek 8 ve 12. sınıf öğrencilerinin sınavlara hazırlık sürecine destek olmak için 761 Destekleme ve Yetiştirme Kursları (DYK) noktası oluşturulduğunu açıkladı.

Bakanlıktan yapılan açıklamaya göre, deprem bölgesinde okul öncesinden liseye tüm eğitim kademelerinde öğrencilerin eğitime erişimini sağlamak için tüm imkanlar seferber edilirken LGS ve YKS''ye girecek 8 ve 12. sınıf öğrencileri için ayrıca DYK noktaları oluşturuluyor.

Bakan Mahmut Özer, deprem bölgesindeki öğrencilere sınava hazırlık sürecinde destek olmak için çalışmalarını yoğunlaştırdıklarını söyledi.

Özer, konuya ilişkin sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, "Afet bölgesinde, 761 noktada LGS ve YKS''ye hazırlık süreçlerinde destekleme yetiştirme kurslarımızla öğrencilerimizin yanındayız." ifadelerini kullandı.

İlgili Haberler
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.