Deprem bölgesinde ikili eğitime geçiliyor

Deprem bölgesinde ikili eğitime geçiliyor

Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer depremden etkilenen illerde eğitimin nasıl yapacağı hakkında bilgi verdi. Özer, İlçelerin tamamında değil hayatın normalleştiği bölgelerde eğitime devam edileceğini söyledi.

Kahramanmaraş merkezli iki büyük depremden 11 il fiziksel olarak etkilendi. Yaşanan büyük felaketin ardından Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer bölgede okulların tatil edildiğini açıkladı.

4 ilde (Malatya, Adıyaman, Kahramanmaraş, Hatay) okulların açılış tarihi için 27 Mart işaret edilmişti.

Dün Bakan Özer bu iller hakkında açıklamalarda bulundu. Özer''in yaptığı açıklamada şunları kaydetti:

''''Yapılan istişarelerden sonra bu 3''üncü kategoride yer alan 4 ilimizde eğitimi kademeli olarak başlatma kararı aldık. Diğer 6 ilimizde olduğu gibi merkez ve ilçelerin tamamında değil; hayatın normalleştiği illerde eğitim-öğretime inşallah başlayacağız. Bu kapsamda Malatya ilimizde; Arapgir, Arguvan, Kale, Pütürge, Doğanyol, Yazıhan, Darende, Hekimhan ilçelerimizde, Adıyaman ilimizde; Kahta, Gerger, Sincik, Samsat ve Çelikhan ilçelerimizde, Kahramanmaraş ilimizde Andırın ve Ekinözü ilçelerinde, Hatay''da ise Yayladağı, Altınözü, Erzin, Reyhanlı, Payas, Dörtyol ve Arsuz ilçelerimizde 27 Mart tarihi itibarıyla eğitim-öğretime başlayacağız" ifadelerini kullandı.

Milli Eğitim Bakanı Özer okulların açılmasıyla birlikte hasar olmayan okullarda ikili eğitime geçileceğinin bilgisini verdi. 

İlgili Haberler
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.