Deprem kahini Hoogerbeets o bölgeyi işaret etti: ‘Zaman daraldı’

Deprem kahini  Hoogerbeets o bölgeyi işaret etti: ‘Zaman daraldı’

Kahramanmaraş'taki yıkıcı depremleri önceden tahmin ederek dikkat çeken ve “deprem kahini” olarak tanınan Frank Hoogerbeets, bu kez Adana ve çevresindeki iller için uyarıda bulundu.

Sosyal medya platformu X üzerinden yaptığı açıklamada, Ağustos ayında meydana gelebilecek olası sarsıntılar hakkında bilgi verdi.

fqdjyj-wiamu7u1.webp“ZAMAN DARALDI”

Hoogerbeets, Adana’nın yanı sıra Kayseri, Osmaniye, Hatay, Kilis ve diğer bazı iller için risk uyarısında bulundu. Sabah saatlerinde Adana'da yaşanan üç ayrı depremin ardından, Hoogerbeets'in paylaşımı büyük ilgi uyandırdı. Sosyal medya hesabında paylaştığı haritada, bu illerin risk altında olduğunu vurgulayan Hoogerbeets, Ağustos ayında 4.6 büyüklüğündeki bir depremin yaşanabileceğini belirtti.

deprem-kahini-yine-yanilmadi-1696752971-507-large-1.webp“KRİTİK BİR DÖNEMDEYİZ”

Hoogerbeets, Adana için “M 4.6 Orta Türkiye (Adana). Kısa vadede daha güçlü bir sarsıntı yaşanması muhtemel,” ifadelerini kullandı. Ayrıca, Balkan ülkelerinde de bazı bölgelerde depremler olabileceği konusunda uyarılarda bulundu.

adana-depremi-1723015214-765-x750-ncnr.webp

FRANK HOOGERBEETS KİMDİR ?

Frank Hoogerbeets, 6 Şubat 2023'teki Kahramanmaraş depremini önceden tahmin eden Avustralyalı gökbilimci olarak tanınıyor. Gökbilimci ve aynı zamanda şarkıcı-söz yazarı olan Hoogerbeets, 2002 yılında depremlerle ilgili Ditrianum adlı bir site kurdu. “En İyi Avustralyalı Gökbilimciler” arasında üçüncü sırada yer alan Hoogerbeets, depremlerle ilgili tahminleriyle tanınıyor.

İlgili Haberler
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.