Deprem kapıya dayandı! Naci Görür o illeri işaret ederek açıkladı

Deprem kapıya dayandı! Naci Görür o illeri işaret ederek açıkladı

Prof. Dr. Naci Görür, deprem felaketi konusunda o illeri işaret ederek, depremin kapıda olduğunu dile getirdi.

Başarılı jeolog Prof. Dr. Naci Görür, sosyal medya üzerinden yayınlanan bir canlı yayına katılarak Türkiye'nin deprem riski hakkında çok çarpıcı değerlendirmelerde bulundu.

Naci Görür, katıldığı programda en çok endişe ettiği bölgenin Tunceli ili ve civarı olduğunu açıkladı. Erzincan, Bingöl ve Karlıova'yı kapsayan bu bölgede deprem olma periyodunun dolduğunu ve büyük bir depremin her an yaşanabileceğini dile getirdi.

ekran-alintisi.jpg

Naci Görür, meydana gelen Elazığ depreminin ardından Kahramanmaraş, Malatya ve Hatay'da da büyük deprem olacağı hakkında defalarca uyarılarda bulunmuş, fakat yetkililer tarafından dikkate alınmadığını ve bu konu hakkında çok üzgün olduğunu belirtti. Depremlerle ilgili raporlar hazırladıklarını ve bölgedeki yetkilileri uyardıklarını ancak yetkililerin kayda değer bir çalışmada bulunmadıklarını da sözlerine ekledi.

Marmara ve İstanbul için de çok kritik uyarılarda bulunan Naci Görür, 6 Şubat depreminde yaşanan can kayıplarının tekrarlanmaması için çok acil önlem alınması gerektiğini canlı yayında vurguladı.

ekran-alintisi-jpg1.jpg

Marmara'da beklenen depremin büyüklüğünün 7'den fazla olacağını ve bu nedenle kentlerin bu felaket senaryosuna göre hazırlanması gerektiğini de belirtti.

Naci Görür, depremin bu ülkenin gerçeği olduğunu ve bu gerçeğe hazırlıklı olmamız gerektiğini altını çizdi. Deprem dirençli binalar inşa etmenin ve kentleri depreme hazır hale getirmenin hayati önem taşıdığını ifade etti.

İlgili Haberler
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.