TESK'ten borçluları sevindirecek talep: Prim, vergi, kredi kartı, KYK borçlularını ilgilendiriyor!

TESK'ten borçluları sevindirecek talep: Prim, vergi, kredi kartı, KYK borçlularını ilgilendiriyor!

TESK Genel Başkanı Bendevi Palandöken'in talebi binlerce vatandaşa ödeme kolaylığı için umut oldu!

Binlerce vatandaş değişen günlük ihtiyaçları sebebiyle kredi kartına yönelerek, borçlanabiliyor. öte yandan öğrencilik döneminde alınan KYK kredileri de ekonomik olarak vatandaşları zor durumda bırakabiliyor buna yanı sıra pirim ve vergi gibi borçlar da vatandaşın ekonomik olarak zor bir durumun içerisine girmesini sebebiyet verebiliyor. Yaşam şartlarının, ekonomik koşulların vatandaşları borçlarına geri ödemekte zorlaması yeni düzenlemelerin gerekliliğini de beraberinde getirebiliyor.

''YENİ BİR VERGİ ARTIŞINA GEREK KALMAZ''

Bu kapsamda TESK Genel Başkanı Bendevi Palandöken yeni bir yapılandırma kanununa ihtiyaç olduğunu ifade ederek, Şu ana kadar kesinleştiği halde ödenmeyen borçlar tahsil edilirse yeni bir vergi artışına gerek kalmaz dedi.


ENFLASYON ESNAFI DA ETKİLEDİ

Yazılı bir açıklamada bulunan Palandöken açıklamasında enflasyonun esnafı da önemli ölçüde etkilediğini vurgulayarak giderleri artarken gelirleri azalan esnafın vergi ve pirim borçlarını zamanında ödeyemediğine dikkat çekti.

whatsapp-gorsel-2023-12-31-saat-01-58-37-e083c4e5.jpg

Palandöken’in yazılı açıklamasında; "Esnafın rahatlayabilmesi ve devlet bütçesine gelir sağlanabilmesi için daha önce olduğu gibi tüm vergi cezaları, trafik, askerlik, nüfus, köprü, otoyol kaçak geçiş cezaları, adli para cezaları, idari para cezaları, öğrenim kredisi borçları ve destekleme primi borçları gibi alanlarda kapsamlı bir yapılandırmaya ihtiyaç var." ifadeleri yer aldı.

İlgili Haberler
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.