Ehliyeti olanlar dikkat! İhlal edene 6 Bin 440 TL ceza kesiliyor

Ehliyeti olanlar dikkat! İhlal edene 6 Bin 440 TL ceza kesiliyor

Araç kullanıcıları için trafik düzenlemeleri ve bunlara bağlı bazı yaptırımlar uygulanıyor. İşte 6 Bin 440 TL ceza kesilen trafik ihlali...

Karayolları Genel Müdürlüğü'nün trafik kazalarını önlemek amacıyla getirdiği kurallar, trafik polisleri tarafından titizlikle uygulanmakta. Bu kurallara riayet etmek her sürücü için mecburi olup, aksi takdirde uygulanacak olan yaptırımlar uygulanıyor. İhlal durumlarında, ilgili kişilere idari para cezalarının kesiliyor.

ŞERİT İHLAL ETMENİN CEZASI BÜYÜK!

Türkiye'de, yetkisiz kullanımı nedeniyle emniyet şeridi ihlallerine yönelik cezaların artırılması, özellikle metropol şehirlerdeki trafik düzenini koruma çabasının bir parçası olarak görülüyor. İhlal eden sürücüler için uygulanan 6 bin 440 TL'lik idari para cezası, bu tür davranışların caydırıcılığını artırmayı amaçlıyor.

bgvdf.jpg

Trafikte, yolların en dışında yer alan ve kesintisiz düz çizgilerle belirlenen emniyet şeridi, normal şartlar altında araç trafiğine kapalıdır. Şerit, ancak araçların kaza yapması veya arıza nedeniyle durması gibi özel durumlar için ayrıldı, böylece trafik akışının güvenliği koruyor. Sürücülerin, genel güvenlik kuralları gereği, emniyet şeridini sadece bu tür zorunlu hallerde kullanmalarına izin verilmektedir.

ewd.jpg

2024 yılı itibarıyla, acil durumlar dışında emniyet şeridini kullanmanın cezası artırıldı. Trafikte geçiş hakkına sahip olmayan araçlar için bu ihlal, 6 bin 440 liralık bir cezayı beraberinde getirecek. Öte yandan, geçiş hakkı olan araçlar emniyet şeridini kullanmaya devam edebilecek. İhlal tespit edilen sürücüler, cezalarını bir ay içerisinde öderlerse, yüzde 25 indirim hakkından faydalanabilecekler.

İlgili Haberler
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.