Temmuz ayı zammında son durum: Bakan Işıkhan'dan 'Refah payı' mesajı

Temmuz ayı zammında son durum: Bakan Işıkhan'dan 'Refah payı' mesajı

Temmuz ayinin yaklaşmasıyla birlikte emekliler tarafından Temmuz ayı zamına ilişkin yeni rakamlar merak ediliyor .

Temmuz ayinin yaklaşmasıyla birlikte emekliler tarafından temmuz ayı zamına ilişkin yeni rakamlar merak ediliyor . 16 milyon vatandaş emekliye yapılacak zam düzenlemesini dört gözle beklerken çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan refah payı sorusuna yanıt verdi.

whatsapp-gorsel-2023-11-24-saat-23-09-02-c02fdc9f-001.jpg

Hayat pahalılığı ve ekonomik koşullar sebebiyle emekliler gözünü temmuz ayına dikti. milyonlarca emekli temmuz ayı zammının hayat pahalılığına yönelik bir çözüm sunmasını umuyor.

para.jpg

Emeklilerin dört gözle beklediği zamın miktarı mayıs ve haziran ayı enflasyon rakamlarının ardından belli olacak temmuz ayı başında refah payı hariç SSK Bağkur ve memur emeklisinin zam oranı kesinleşecek.

whatsapp-gorsel-2023-12-06-saat-14-11-25-4f966308.jpg

Ocak ayı içerisinde %49,25 oranında eşit zam alan SSK Bağkur ve emekli sandığı emeklilerine yönelik yeni zam dönemi için bekleyiş devam ediyor.

whatsapp-gorsel-2023-12-06-saat-14-09-08-5b4500f4.jpg

Temmuz ayinin gelmesiyle birlikte milyonlarca emeklinin ve memurun maaşlarında değişiklik yaşanılacak. Sözkonusu maaş artışlarında enflasyon oranı etkili olacak. SSK ve Bağkur emeklilerine altı aylık enflasyon kadar artış uygulanırken, Memurlar ve memur emeklilerin neredeyse %10 beşlik ocak artışının üzerinde oluşan enflasyon oranını fark olarak alınırken %10’da toplu sözleşme artışı gerçekleşecek.

ASGARİ ÜCRETTE ARA ZAM YOK

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan gazetecilerin sorularını cevaplarken asgari ücrete bir ara zam düşünülmediğini ancak emekliler için refah payı oranının ise Temmuz ayında belli olacağını açıklamıştı. "Ekonomik veriler iyiye gidiyor, asgari ücrete ek zam olmayacak" yanıtını veren Bakan Işıkhan, emekliye refah payı için de "Her şey için çok erken. Temmuz ayını bekleyelim." dedi.

Bugüne kadar gelen verilere göre Temmuz ayında 6 aylık enflasyon rakamının da kaç olacağı hesaplanıyor. Gerek 4 aylık enflasyon oranının yüzde 18'i geçmesi, gerek Merkez Bankası'nın 5. Ay enflasyon rakamının yüzde 76'yı bulacağını açıklaması ve piyasa katılımcıları anketinden çıkan sonuçlara bakıldığında yıl sonunda 6 aylık enflasyonun yüzde 25-30 bandına ulaşması bekleniyor.

İlgili Haberler
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.