Destek ödemeleri hesaplara yatmaya başladı! Bakanlık duyurdu

Destek ödemeleri hesaplara yatmaya başladı! Bakanlık duyurdu

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Mahinur Özdemir Göktaş, destek ödemelerinin hesaplara yatmaya başladığını duyurdu.

Bakan Göktaş, Siirt’te düzenlenen “Türkiye Buluşmaları” programında vatandaşlarla bir araya geldi.

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Mahinur Özdemir Göktaş, Eylül ayında yaşlı ve engelli aylıkları için toplam 5.6 milyar liranın hesaplara yatırıldığını duyurdu.

aile-ve-sosyal-hizmetler-bakanligi-depophotos-1739964.jpg

Göktaş, programda yaptığı açıklamada, bakanlık olarak hedeflerinin tüm Türkiye'nin refahını artırmak olduğunu belirtti. Bakan, “Güçlü Kadın, Güçlü Aile, Güçlü Türkiye” anlayışıyla tüm toplumu kucakladıklarını ifade etti. Ayrıca, yaşlı ve engelli vatandaşların toplumsal yaşama tam ve etkin katılımını sağlamak için çeşitli alanlarda destek sunduklarını vurguladı.

3 BİN 754 KİŞİ FAYDALANIYOR

Bakan Göktaş, yaşlı ve engelli aylıklarının hesaplara yatırılmaya başlandığını belirtirken, 3 bin 754 vatandaşın evde bakım hizmetlerinden faydalandığını açıkladı. Bakan, engellilerin aile bütünlüklerinin korunmasına ve güvenli bir geleceğin sağlanmasına yönelik çalışmalarını sürdüreceklerini söyledi.

15-ayda-29-milyon-liralik-arac-kiralayan-aile-ve-sosyal-hizmetler-bakanligindan-aciklama-qpig.webp

Ayrıca, Aile ve Gençlik Fonu projesinin yeni dönem uygulamasına da değinen Göktaş, doğurganlık hızının düşük olduğu Karabük, Bartın ve Zonguldak’ta başvuruların başladığını belirtti. Şu ana kadar 12 bin 132 genç çiftin başvurduğu fondan, şartları yerine getiren 4 bine yakın çiftin kredi aldığını açıkladı.

Gelir kriterini 2 asgari ücretten 2.3 asgari ücrete çıkardıklarını ve bu değişiklikle daha fazla genç çiftin destekten yararlanabileceğini ifade etti.

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.