Dev ağrı kesici firması Avrupa'dan çekiliyor: Türkiye'de girmediği ev yok

Dev ağrı kesici firması Avrupa'dan çekiliyor: Türkiye'de girmediği ev yok

Ağrı kesici Novalgin'in Avrupa'daki son üretim tesisi kapatılıyor.

Baş ağrıları da dahil olmak üzere çeşitli ağrılar için sıklıkla başvurulan Novalgin'in üretiminin durdurulacağı açıklaması, hem ilaç sektöründe hem de hassas yapıya sahip hastalarda büyük bir şok etkisi yarattı.

Türkiye'de neredeyse her evde bulunan ve çok sayıda insan tarafından kullanılan Novalgin'in üretiminin sona erecek olması, ülke genelinde de şaşkınlık yarattı.

happp.jpg

Doktorların ağrı kesici olarak sıkça reçete ettiği Novalgin'in yerini 2025 yılından itibaren alternatif ilaçlar alacak.

İlaç şirketi Euroapi, ağrı kesici Novalgin'in üretimini durduracağını bildirdi. Buna göre, Frankfurt-Höchst'teki üretim 2025 yılında sona erecek. Novalgin ticari adıyla bilinen metamizol etken maddesi, Almanya'da ibuprofenden sonra en sık reçete edilen ağrı kesicilerden biri.

noval-1.jpeg

Novalgin son fabrikasının da kapatılacak olması endişe ve tepkileri de beraberinde getirdi. Pro Generika derneğinin Genel Müdürü Bork Bretthauer "Almanya en önemli ağrı kesicinin son üretim tesisini de kaybetmek üzere. Açık yaralara küçük yara bantları yapıştırıyorlar" dedi.

Metamizol 1922 yılında eski Hoechst şirketi tarafından Novalgin ticari adıyla Almanya pazarına sunuldu. Bugün Almanya'daki çeşitli ilaç şirketleri metamizol sunmaktadır, ancak hiç kimse aktif maddeyi kendisi üretemiyor.

Almanya pazarı için gerekli olan 1.100 ton metamizol etken maddesinin büyük bir kısmı halihazırda Çin'den geliyor.

Euroapi'deki üretim durdurulduğunda bu durum tamamen ortadan kalkacak. Euroapi, Frankfurt-Höchst'te yaklaşık 90 çalışanıyla günün her saati metamizol üretiyordu.

İlgili Haberler
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.