Dev banka 230 şubesini kapatma kararı aldı! Tarih belli oldu

Dev banka 230 şubesini kapatma kararı aldı! Tarih belli oldu

Binlerce çalışanı bulan ünlü banka 230 şubesini o tarihe kadar kapatacak.

Postbank, Almanya genelindeki şube ağını köklü bir şekilde yeniden düzenleme kararı aldı. Şirket, 2026 yılına kadar toplam 230 şubeyi kapatmayı planlıyor.

Ancak, kapatılacak şubelerin tam listesi hakkında henüz resmi bir açıklama yapılmadı. "Handelsblatt" gazetesi, kapatılacak 103 şubenin kesin olduğunu ve bu bilgiyi Postbank'tan teyit ettiğini bildirdi.

postbank-146.jpg

Berlin ve Brandenburg bölgelerinde Postbank, 55 şubesinin büyük bir kısmını kapatmayı hedefliyor. Hamburg’da mevcut 25 şubeden 9'u kapatılacak. Düsseldorf’ta ise 6 şubeden 3’ü kapanacak. Ayrıca, Postbank bazı şehirlerden tamamen çekilecek.

2027'YE KADAR İŞTEN ÇIKARMA OLMAYACAK

Kapatılan şubeler nedeniyle müşteriler, bazı bölgelerde uzun mesafeler kat etmek zorunda kalacak.

Postbank’ın şube küçültme hedefi, son toplu iş sözleşmesinde belirlenmişti. Şirket, en az 320 şubeyi açık tutmayı taahhüt etti.

postbank-image-v2.jpg

Kapatma süreciyle birlikte yaklaşık 1.000 kişilik bir istihdam azaltımı da gerçekleşecek. Ancak, işten çıkarmalar 2027’ye kadar yapılmayacak. Azaltmalar, sosyal açıdan sorumlu bir şekilde, diğer alanlarda görevlendirme, kısmi emeklilik veya kıdem tazminatı gibi yöntemlerle gerçekleştirilecek.

İlgili Haberler
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.