Dev oto kiralama şirketi iflas etti! 38 yıldır faaliyet gösteriyordu

Dev oto kiralama şirketi iflas etti! 38 yıldır faaliyet gösteriyordu

1986 yılından bu yana faaliyet gösteren Köklü araç kiralama firması iflas etti.

Koronavirüs pandemisinin küresel çapta etkileri Türkiye ekonomisini olumsuz yönde etkiledi. Pandemi sonrası üretimde yaşanan düzensizlikler ve satışların hızla azalması özellikle servis ve imalat sektörlerinde faaliyet gösteren firmaları büyük zorluklarla karşı karşıya bıraktı.

Bu süreçte restoranlar, lokantalar ve kafeler gibi işletmeler ekonomik krizden en fazla zarar görenler arasında yer alırken küçük ölçekli araç kiralama işletmeleri dönemde büyük zorluklar yaşadı.

arac-kiralama-4258138668.jpg

Ayrıca, geniş araç filosuna sahip bazı büyük kiralama şirketleri bu dönemde ciddi finansal problemlerle mücadele etti. Dünya’da ve Türkiye’den bir bir iflas haberleri gelmeye devam ederken bir şirket daha iflas ettiğini duyurdu.

İstanbul merkezli ve 1986 yılında kurulan önde gelen oto kiralama firmalarından Sunkar Oto Kiralama Sanayi ve Ticaret A.Ş., binlerce araçlık filosuna rağmen ekonomik sıkıntılar nedeniyle iflasını açıkladı. İstanbul Anadolu 3. İcra Dairesi, 7 Haziran 2024 tarihinde şirketin iflas kararını resmen duyurdu.

arac-kiralarken-dikkat-edilmesi-gerekenler.jpg

Oto kiralama sektörü, global salgın sonrası ekonomik toparlanma sürecindeki zorluklarla mücadele eden sektörlerden biri olarak öne çıktı. Bunlardan biri olan Sunkar Oto Kiralama'nın iflası, sektördeki genel zorlukların belirgin bir göstergesi olarak değerlendiriliyor.

Şirketin mali krizi ve iflas süreci, sektörde faaliyet gösteren diğer firmalar için ciddi bir uyarı niteliği taşırken söz konusu durum, sektördeki diğer şirketlerin finansal stratejilerini gözden geçirmelerine sebep oldu.

İlgili Haberler
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.