'Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin'i vatana ihanetten tutuklarım' Celal Şengör'den zehir zemberek sözler

'Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin'i vatana ihanetten tutuklarım' Celal Şengör'den zehir zemberek sözler

Prof. Dr. Celal Şengör, Milli Eğitim Bakanlığı'nın yeni eğitim müfredatına bir mektupla tepki gösterdi.

Prof. Dr. Celal Şengör, Milli Eğitim Bakanlığı'nın yeni eğitim müfredatına bir mektupla tepki gösterdi. Gazeteci Fatih Altaylı'ya gönderdiği ve internet sitesinde yayımlanan mektubunda, Şengör reformu sert bir dille eleştirdi.

Şengör, bu reformun uygulanması durumunda ülkenin Afganistan'dan daha kötü bir duruma düşeceğini belirtti. "Ne doktor, ne mühendis, ne de sanatçı kalacak; ilaç ve silah yapamaz hale geleceğiz" ifadelerini kullandı. Eğitim sistemine yönelik eleştirilerinde, "Bunu göremeyecek kadar aptal olamayız" diyerek dikkat çekici noktalar dile getirdi.

Şengör, reformun ülkenin eğitim düzeyini düşüreceğini ve ülkeyi geri götüreceğini ifade etti. Eğitimcilerin, öğretmek için gereken materyalleri bulamayacaklarını vurgulayarak, durumun vahametini anlattı.

Prof. Dr. Şengör’ün mektubu şöyle:

“Etrafımızdaki savaşlara bakın. Nasıl insanların hayvanca boğazlandıklarına dikkat ederken, en çok kimlerin boğazlandığını gözden kaçırmayın. Eğitimi en modern olan insanlar her yerde galebe çalmaktadırlar. Bunlar günün birinde bizim de üzerimizden geçmeye kalkarlarsa kim haklı kim haksız diye soran olmayacaktır. Cahil olduğumuz için ezilip gideceğiz.

“İMKAN OLSA VATANA İHANETTEN TUTUKLARIM”

"Birbirleriyle el sıkışmakta olan, paradan başka bir şey konuşmayan politikacılarımız. Siz yemek pişirip halkı doyurmaya kalkarken bunun son yemeğimiz olacağını nasıl görmezsiniz? Ev yanmaktadır. Yangının ortasında oturup ziyafet mi çekeceğiz?

Millî Eğitim Bakanı ve hempaları behemahal makamlarından atılmalı ve Atatürkçü, yani akılcı bir eğitim sistemi adam gibi tahsil görmüş akılcı bir kadro yönetiminde derhal kurulmalıdır. Elimde imkân olsa Millî Eğitim Bakanı ve hempalarını vatana ihanetten tutuklarım.”

İlgili Haberler
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.