Devrim Zelyut: Alımlara başlayın rekor kıracak

Devrim Zelyut: Alımlara başlayın rekor kıracak

Ünlü ekonomist Evren Devrim Zelyut, yatırımcılara ‘toplayın’ diyerek rekoru açıkladı.

Pek çok yatırımcı elindeki birikimi katlamak için farklı yatırım araçlarını tercih ediyor. Ancak dönem bazlı ekonomide dengeler de değişiyor. Bu noktada uzman isimlerin ekonomi yorumları dikkat çekiyor. Ünlü ekonomist Evren Devrim Zelyut, yatırımcılara ‘toplayın’ diyerek rekoru açıkladı.

MERKEZ BANKASI FAİZİ ARTIRDI, DOLAR TL’Yİ ETKİLEDİ

Merkez Bankası’nın politika faizini yüzde 50 seviyesine getirmesi sonrasında borsa ve mevduat yatırım araçlarında ciddi artışlar meydana geldi. Dolar TL tarafında ise 3 ayda 32,2 seviyesinde durgunluk devam ederken ani bir yükselme ile 32,8 seviyesine kadar geldi. Bu noktada yatırımcılar dalgalı dolar piyasasına karşın borsa ve mevduat tarafına doğru bir yöneliş gerçekleştirdi.

dolar-tl-turk-lirasi-0000-001.jpg

YÜKSELİŞ BAŞLADI

Amerika Merkez Bankası ve Avrupa Merkez Bankası’nın da kararları da merakla bekleniyordu. Ancak Avrupa Merkez Bankası hızlı davranarak faiz oranlarını 25 baz puan düşürdüğünü duyurdu. Bu indirim sonrasında euro anlık düşüş yaşarken, sonra seviyesine gelerek yükselişini sürdürdü. Dolar tarafı da aynı şekilde yükselişine devam etti.

dolar.jpg

ZELYUT: ÇOŞAR GİDER

Dolar TL ve diğer yatırım araçların geleceği ise merak ediliyor. Ünlü ekonomist Evren Devrim Zelyut, yatırımcılar ‘alın’ diyerek açıkladı. Zelyut, “Dolar 40 TL’ye doğru gelecek mi? Çünkü yatırımcının arasında çatlak başlamaya başladı. Türkler dezenflasyon sürecini eylülden sonra sürdüremeyecek kadar çatlaklar var. Bu çatlaklar çok tehlikelidir. Çünkü sabitlediğin fiyat, bir an coşar gider. O nedenle bu menkul kıymet istatistiklerine çok dikkat edeceğiz. Yavaş yavaş 3 aylık periyotlarda alımlara başlayacağız” ifadelerini kullandı.

İlgili Haberler
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.