Devrim Zelyut doların rekor kıracağı tarihi açıkladı

Devrim Zelyut doların rekor kıracağı tarihi açıkladı

Ünlü ekonomist Evren Devrim Zelyut, dolar için tarih vererek rekorunu açıkladı.

Milyonlarca yatırımcı, ellerindeki varlıkları değerlendirmek için farklı yatırım araçlarını tercih ediyor. Dolar, altın, bitcoin tarafında yaşanan düşüşün ardında borsa dikkat çekmeye başladı. Ünlü ekonomist Evren Devrim Zelyut, dolar için tarih vererek rekorunu açıkladı.

DOLAR VE EURO YATIRIMCIYI BEKLETİYOR

Dolar son bir aydır 32,2 seviyelerin durgunluğunu sürdürüyor ve yatırımcısına pek çok kazanç sağlamadı. Euro ise 35 seviyesinden 34,7 seviyesine kadar düşerek yatırımcıyı kaybettiriyor. Ancak son 2 gün içinde dolar ve euro tarafında yükseliş dalgalanmaları oldu. Altın tarafında da aynı şekilde iniş ve çıkışlı grafiği ile yatırımcıları tedirgin ediyor. Borsa ve mevduat tarafı ise yatırımcısının yüzünü güldürüyor.

altin-dolar.jpg

ZELYUT: KRİZ GELİYOR

Yatırım araçlarındaki bu grafik sonrasında uzman isimlerin görüşleri de merak ediliyor. Ünlü ekonomist Evren Devrim Zelyut, 2024 yılının Eylül ayında 2. Krizin geleceğini açıkladı. Zelyut, detaylarını şu şekilde açıkladı;

“2001 yılında kuru sabitlediğim zaman, tüketimi ve talebi patlattın. Daha sonra kuru zorladın. Hem de enflasyon yukarıya doğru gitti. Yaptığın program çöpe gitti. Aynı risk şu an Mehmet Şimşek’in programının başına da gelebilir. Dolayısıyla burada önlem alınması gerekir”

112086606-dolartl.jpg

“KUR YUKARI GİDECEK”

Zelyut, sonsuza kadar faizleri yukarıda tutulamayacağının altını çizerken, Ekim ile Kasım ayına doğru faiz düşmeye başladığında üretimin artacağını söyledi. Zelyut, “Üretim artınca ithalat artacak. ithalat artması ise kuru yukarıya doğru götürecek. Kur yukarı gidince enflasyon yukarıya demir atacak. Çünkü Merkez Bankası'nın dediği gibi eylülden ekimden sonra dezenflasyon karşımıza çıkmayabilir. Kısacası enflasyonun düşmesi ile karşılaşamayabiliriz. Yazın bereketi gidecek, baz etkisi de gidecek. Bu da ikinci krizi doğurur” dedi.

İlgili Haberler
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.