Devrim Zelyut doların yıl sonu rakamını açıkladı

Devrim Zelyut doların yıl sonu rakamını açıkladı

Evren Devrim Zelyut, dolarda yaşanacak olan yeni senaryoyu açıkladı.

Milyonlarca yatırımcı elindeki varlıkları değerlendirmek için farklı yatırım kollarına yöneliyor. Onlardan bazıları ise dolar, altın, bitcoin ve borsa oldu. Son günlerde dolar tarafında yaşanan hareketlilik ise merak ediliyor. Ünlü ekonomist Evren Devrim Zelyut, dolarda yaşanan son gelişmeler sonrası yıl sonu tahminini değiştirdi.

DOLAR TL’DE HAREKETLENME

Merkez Bankası politika faizini yüzde 50 seviyesine getirmesinden sonra dolar tarafında durgunluk oluştu. 3 aylık periyotta 32,2 ile 32,7 seviyeleri arasında seyreden dolarda, yeni bir hareketlilik yaşandı. Dolarda yaşanan yeni yükseliş ile birlikte 32,82 bandında seyrediyor.

dolar-tl-haftaya-nasil-basladi.jpg

ZELYUT: 50 TL OLACAK

Dolar TL tarafının geleceği ise şimdiden merak edilmeye başlandı. Ünlü ekonomist Evren Devrim Zelyut, Türkiye’ye gelecek olan sermayenin kaçmaya başlayacağını belirtirken, “Enflasyona yönelik bunlar varken o dezenflasyon birazcık sıkıntılı bir konu olacağını söylüyorlar. Bu durum kuru 50'ye itecek. 40 TL tahminimiz, 50'ye doğru ittirmeye başlayacak" dedi.

dolar-tl-turk-lirasi-0000-001.jpg

“ÇOK KAZANACAK”

Yatırım konusunda da uyarıda bulunan Zelyut, “Sonbahara doğru hisseleri destekleyecek gri listeden çıkış not artırımı olacak. Hissede parası olan para kazanacak. Aynı şekilde dolarda da kazanacak. Ama faizde şimdi bir 3 aylık 4 aylık yine kazanacak ama olan işin sonunda yine vatandaşa olacak” dedi.

İlgili Haberler
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.