Özgür Demirtaş’tan Mehmet Şimşek’e ayar! ‘Kimden devraldığını söyle’

Özgür Demirtaş’tan Mehmet Şimşek’e ayar! ‘Kimden devraldığını söyle’

Ekonomist Özgür Demirtaş, Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek’i 4 madde altında eleştirdi.

Hazine ve Maliye Bakanlığı tarafından hazırlanan yeni vergi paketinde, bahşiş gelirlerinden kira gelirlerine, para cezalarının artırılmasından yem ve gübredeki KDV istisnasının kaldırılmasına kadar çeşitli önemli düzenlemeler bulunuyor.

Yeni pakette, bahşiş gelirlerinde basitleştirilmiş vergi uygulamasına geçilmesi planlanırken, KDV, ÖTV istisnaları ve indirimlerinin gözden geçirilip kaldırılması öngörülüyor. Ayrıca, yurtdışı çıkış harcının 3 bin TL olarak belirlenmesi öneriliyor.

fefe-rabx-cover.webp

Bu vergi paketinin açıklanması üzerine eleştiri okları Mehmet Şimşek’in üzerine çevrildi. Vergi paketi ve zamlar sosyal medyada tepkilere neden oldu. Tepki gösterenler arasına Ekonomist Özgür Demirtaş’ta katıldı.

Sosyal medyada bir kullanıcının paylaşımını alıntılayan Özgür Demirtaş, Mehmet Şimşek'e bir takım mesajlar gönderdi. Son dönemde artan enflasyon ve ekonomik kriz Türk halkının belini bükerken Hazine ve Maliye Bakanlığı’nın artırdığı vergiler tartışma konusu oldu.

ozgur-demirtas-casm-cover-iqb9-cover.jpg

"O ENKAZI KİMDEN DEVRALDIĞINI SÖYLEMELİ"

Ekonomist Özgür Demirtaş, Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek’e x hesabında 4 madde altında mesaj yolladı. Demirtaş, mesajında 4 başlıkta Mehmet Şimşek’e tavsiyelerde bulundu.

kapak-2024-05-10t105605-pyd8-cover.jpg

Ekonomist Özgür Demirtaş, bir kullanıcının ‘yeni bir vergi öner’ paylaşımını alıntılayarak Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek’e yolladığı mesajda şu ifadeleri kullandı:

“Ben Yeni bir Vergi Önermeyeceğim sadece kendisine bir kaç mesaj iletmek istiyorum Kendisinin şunları yapması iyi olur diye düşünüyorum:

1) Büyük Enkaz devraldıysa, O enkazı kimden devraldığını söylemeli.

2) Fakirden vergi almayı bırakmalı.

3) Kamu Bankalarının görev zararlarının peşine düşmeli

4) Nas Ekonomi Modeli denen şeyin Ülkeyi nasıl batırdığını halka açık sözlülük ile anlatmalı.”

adadadada.jpg

İlgili Haberler
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.